Какво правим ние

Назад

Изложба „София – 140 години столица на България“ гостува в Европейската комисия в Брюксел

Изложбата „София – 140 години столица на България“, с дигитална артфотография на художника Велизар Димитров по проект за Столична община и Регионалния исторически музей – София, гостува в Европейската комисия в Брюксел. 

Експозицията ще бъде открита официално от българския еврокомисар Мария Габриел на 9 октомври 2019 г. На събитието ще присъства и авторът на изложбата Велизар Димитров.

Изложбата се фокусира върху съвременния вид на българската столица посредством 12 дигитални артфотографии. Използваната за възпроизвеждането на паната техника е директен печат върху плат. Така се пресъздава ефектът на живописна картина с повишена интензивност на цветовете. Изгледите от съвременна София са както емблематични сгради от различни периоди – базиликата "Св. София", Народния театър „Иван Вазов“, Националния дворец на културата, така и градски пейзажи – София в навечерието на Коледа, съжителството на средновековна църква и модерна търговска сграда и др. 

Гости на официалното откриване на изложбата ще бъдат еврокомисари, евродепутати, български учители в Брюксел и българи, работещи в институциите. 

 


Събития в София

Концерт на Джаз формация „София“ в Театър „София“

21 февруари, петък, 19:00 часа, Театър "София" ...

Първа изложба на Художествена галерия "Дечко Узунов" за 2020 г.

На 20 февруари, четвъртък, от 18:00 часа в Галерия "Дечко Узунов", филиал на СГХГ ...

Цикъл "Литературен маратон" – Леда Милева

20 февруари, 14:00 часа, Камерна зала, ОКИ "Искър" ...