Какво правим ние

Назад

Фандъкова: Започваме работа за Общински детски медицински център

"Започваме работа по подготовката на първия Общински детски медицински център. Предвиждаме да направим Общински детски медицински център в сградата, която вече е освободена от Център по наркомании." Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова.

Предстои работа по проектиране и изпълнение. Кметът Фандъкова посети болницата „Майчин дом“, където бе представена телемедицинска система за дистанционно мониториране на детските сърдечни тонове при бременни. "Системата се въвежда за пръв път в България" – обясниха проф. Иван Костов, директор на болницата, и проф. Асен Николов, директор на отделението по „Акушерство и гинекология“ и национален консултант по Акушерство и гинекология.

Столичната община работи с „Майчин дом“ по програми, които подкрепя, като инвитро, скрининг на рак на млечната жлеза и на миомната болест.

"Най-много бебета се раждат в „Майчин дом“ и тя е пример за въвеждане на нови технологии и иновации" – каза кметът Фандъкова.

 

 

 


Събития в София

В памет на словото – 90 години от рождението на Йордан Радичков

24 октомври, четвъртък, ОКИ „Красно село”, 18 часа ...

АСТ фестивал за свободен театър 2019

Деветият АСТ Фестивал за свободен театър ще се проведе от 18 до 23 октомври 2019 г. и ще включва най-доброто от съвременната българска независима сцена, международна селекция и богата паралелна програма ...

Изложба под надслов: „Градът на Балканите: пространства, образи, памет в пощенски картички”

14 – 28.10.2019 г., Галерия на открито в градина „Кристал”. Изложба върху миналото на София и градските пространства в другите балкански столици и по-малки градове ...