Какво правим ние

Назад

Фандъкова: Тази година инвестираме около 1 млн. лв. в болница „Шейново“

От началото на годината в „Шейново“ са се родили 870 бебета 

"За последните две години инвестирахме близо 3 млн. лв. за ремонти и ново оборудване на общински лечебни заведения. От тях повече от половината средства са за болниците. Инвестициите в общинските болници са много важни за нас като отговорен собственик." Това каза днес кметът на София Йорданка Фандъкова, която заедно със зам.-кмета Дончо Барбалов и председателя на комисията по здравеопазване към СОС д-р Веселин Милев присъства на представянето на ново оборудване в болница „Шейново“. 

В една от най-големите общински болници АГ болница „Шейново“ са инвестирани близо 1 млн. лева през последните няколко години. Закупено е медицинско оборудване и е извършен ремонт на родилните зали; закупени са два броя неонатални респиратори и апарати за патохистологична лаборатория.

От началото на годината в „Шейново“ са се родили 870 бебета. 

"Тази година инвестираме още около 1 млн. лева" – каза също кметът. Инвестицията е за новите апарати за образна диагностика за мамографски изследвания и за извършване на мерки за енергийна ефективност на сградата на болницата, за което предстои избор на изпълнител.

Болница „Шейново“ участва и в програма на Столична община за скринингово изследване за рак на млечната жлеза. Столична община финансирала медицински дейности извън обхвата на задължителното здравно осигуряване. Средно на година са между 500 и 600 хил. лева.  Вече няколко години Столична община отделя средства за различни програми за скрининг и ранна диагностика на социално значими заболявания и проблеми като рак на млечната жлеза, инвитро процедури. От тази година стартираха още програма за скрининг за рак на простатната жлеза, както и прегледи за белодробни заболявания. Предстои и програма за изследване на щитовидната жлеза. 

Фотограф: Гео Калев


Събития в София

Концерт на квартет "Големинов" в СГХГ

Из програмата на ОКИ ДК "Красно село": 25 септември 2018 г., вторник, 18 ч. в Софийската градска художествена галерия ...

Захари Карабашлиев e „Разказвач на месеца“ за септември в Столична библиотека

26 септември 2018 г., от 19:00 ч., в Литературния клуб на Столична библиотека, пл. „Славейков“ № 4 ...

Отново безплатни прегледи за пушачи и пасивни пушачи в София

През септември ще бъдат проведени прегледи в два дни (14. и 28.) от 8.00 до 13 часа в двора на Втора МБАЛ в София ...