Какво правим ние

Назад

Фандъкова: След ремонта в ДКЦ XII в "Люлин" се очаква между 30-40% да намалеят разходите за отопление

Очакваме след края на ремонта и въвеждане на мерки за енергийна-ефективност в ДКЦ XII в "Люлин" разходите за отопление да намалеят между 30 и 40%. Това каза днес кметът на София Йорданка Фандъкова при проверка на изпълнението на строително-ремонтните дейности в медицинското заведение в присъствието на зам.-кмета Дончо Барбалов, директора на ДКЦ д-р Васил Василев, кмета на Люлин Милко Младенов.

ДКЦ 12 защити проекта по "Фонда за енергийна ефективност и възобновяеми източници". Общинският Диагностично-консултативен център XII е първият, който започва изпълнението енергийна ефективност на своята сграда. Сключен е договор на обща стойност над 703 000 лева, като самоучастието на ДКЦ XII е 10%.

Изпълнява се топлинна изолация на външните стени и пода на сградата, подмяна на дограмата, смяна на отоплителната инсталация и изпълнение на енергоспестяващо осветление. Столична община чрез общинския приватизационен фонд инвестира 195 хил. лева за ремонт на покрива.

В ДКЦ XII по защитен проекта с финансиране по Фонда за градско развитие на София, инициативата "Джесика" е доставена и нова медицинска апаратура за АГ кабинет, Физиотерапия, Клинична лаборатория.

По думите на кмета Фандъкова през цялото време на провеждане на ремонта, клиниката продължава работа и обслужва пациенти. Не очакваме печалба от общинските лечебни заведения, но бихме се радвали да могат да инвестират и собствени средства, както това прави и XII ДКЦ, посочи също кметът.

Столичната община чрез Общинския приватизационен фонд, отпусна 150 хиляди лева за цялостен ремонт на покрива.

Политиката на Столичната община е да оздравява и да подобрява общинското здравеопазване. Община отделя всяка година между 8 и 9 милиона лева за дофинансиране на дейностите, които не са включени в Здравната каса. А от началото на 2017г. НЗОК е намалила лимитите за болниците и това се усеща.

 


Събития в София

Премиера на пиесата „12-те гневни“ в Театър "Възраждане"

Премиера – 23 януари 2018 г. от 19.00 ч. Пиесата е превод и адаптация за театър "Възраждане" на проф. Пламен Марков по „12 разгневени мъже“ на Реджиналд Роуз и мотиви от сценариите на едноименни филми от 1957, 1997 и 2007 г. и адаптациите на Шърман Л. Сърджъл и на Андре Обе ...

Постановка "Сърцето на мрака" на Джоузеф Конрад в музей "Софийски арсенал"

На 24, 26, 27 януари от 19.00 ч. (на 26.01.2018 г. – с титри на английски) в "Софийски арсенал" – Музей за съвременно изкуство, бул. „Черни връх“ № 2 ...

Концерт на Джаз формация „София“ и Яна Чакалска – вокал

25 януари (четвъртък) 19.30 ч., клуб „Брага“ – ул. „Верила“ № 5 ...