Какво правим ние

Назад

Фандъкова: След ремонта в ДКЦ XII в "Люлин" се очаква между 30-40% да намалеят разходите за отопление

Очакваме след края на ремонта и въвеждане на мерки за енергийна-ефективност в ДКЦ XII в "Люлин" разходите за отопление да намалеят между 30 и 40%. Това каза днес кметът на София Йорданка Фандъкова при проверка на изпълнението на строително-ремонтните дейности в медицинското заведение в присъствието на зам.-кмета Дончо Барбалов, директора на ДКЦ д-р Васил Василев, кмета на Люлин Милко Младенов.

ДКЦ 12 защити проекта по "Фонда за енергийна ефективност и възобновяеми източници". Общинският Диагностично-консултативен център XII е първият, който започва изпълнението енергийна ефективност на своята сграда. Сключен е договор на обща стойност над 703 000 лева, като самоучастието на ДКЦ XII е 10%.

Изпълнява се топлинна изолация на външните стени и пода на сградата, подмяна на дограмата, смяна на отоплителната инсталация и изпълнение на енергоспестяващо осветление. Столична община чрез общинския приватизационен фонд инвестира 195 хил. лева за ремонт на покрива.

В ДКЦ XII по защитен проекта с финансиране по Фонда за градско развитие на София, инициативата "Джесика" е доставена и нова медицинска апаратура за АГ кабинет, Физиотерапия, Клинична лаборатория.

По думите на кмета Фандъкова през цялото време на провеждане на ремонта, клиниката продължава работа и обслужва пациенти. Не очакваме печалба от общинските лечебни заведения, но бихме се радвали да могат да инвестират и собствени средства, както това прави и XII ДКЦ, посочи също кметът.

Столичната община чрез Общинския приватизационен фонд, отпусна 150 хиляди лева за цялостен ремонт на покрива.

Политиката на Столичната община е да оздравява и да подобрява общинското здравеопазване. Община отделя всяка година между 8 и 9 милиона лева за дофинансиране на дейностите, които не са включени в Здравната каса. А от началото на 2017г. НЗОК е намалила лимитите за болниците и това се усеща.

 


Събития в София

"ИЛИЯ БЕШКОВ – СВЯН И СТРАСТИ"

В изложбата са събрани над 180 рисунки ...

Столичната община и Австрийското посолство Ви канят на публично представяне в серия дискусии на "Бронзовата къща" по проект на Пламен Деянофф

Идеята за „Бронзовата къща“ възникна още преди 12 години ...

Трето издание на Софийския фестивал за камерна музика Аджитато'

Реализира се с финансовата подкрепа на Столична програма „Култура“ 2017 ...