Какво правим ние

Назад

Фандъкова: "През годините създадохме успешни модели за реакция при природни бедствия, аварии и кризи"

Кметът на София и директорът на „112" подписаха споразумение за сътрудничество

„Сигурността и спокойствието на гражданите са много важен приоритет за мен и моя екип“, каза кметът на София Йорданка Фандъкова, която подписа заедно с директора на Националната система 112 Цветомир Цеков споразумение за сътрудничество.

По думите на кметът Фандъкова: „През годините създадохме много успешни и иновативни модели за реакция при различни природни бедствия, аварии и кризи, както и за превенция. Столичната община беше първата, която създаде свое звено на общинска полиция, а също така и звено за аварийна помощ и за реакция при кризи. Това е благодарение на доброто сътрудничество и координация във всички служби. Столичната община беше и първата, която инициира и създаде работна станция на системата 112 в нашите центрове за видео наблюдение. Това намалява времето за реакция и създава много по-добра среда и възможност за координация с останалите служби.”

Взаимодействието между Столичната община и Националната система 112 се осъществява при обмен на информация за постъпили сигнали. Ако са свързани с функциите на общинската администрация, отнасящи се за територията на Столичната община, се предават на дежурните в Столичната община.

Отбелязваме един нов етап в сътрудничеството между двете ведомства за оказване на помощ и превенция на гражданите, каза директорът на Националната система 112 Цветомир Цеков. През последните години това сътрудничество непрекъснато се задълбочаваше и съдействието на Столичната община за оказване на помощ за гражданите придобива все по-голямо значение, посочи още Цеков.

Цеков уточни, че сигналите, подавани през телефон 112 към структурите на Столичната община са два типа. Първите са от компетенциите на общинските администрации и са свързани с опазване на общинската и пътната инфраструктура. Тези сигнали за първото полугодие са 14 000, за които са ангажирани сили и средства на Столичната община.


Събития в София

Изложба „Синтез“ – индонезийски и български текстил, артефакти и бижута

Регионален исторически музей - София, зала „Временни изложби“ в периода 10 юли - 30 август 2019 ...

Изложба „Снимки от София“ на Темелко Темелков отново на Моста на влюбените до НДК

До 10 август можем за разгледаме София, каквато я вижда фотографът Темелко Темелков ...

Изложба „Лято 2019“ с автор Ния Пушкарова

От 12 юли 2019 г. до 10 август 2019 г., Галерия Сердика на Женски пазар. Откриване: 12 юли 2019 г., петък, от 18:30 часа ...