Какво правим ние

Назад

Фандъкова: КТ „Подкрепа“ остава символ на гражданската енергия, на правото на хората да живеят достойно

"Създаването на синдиката преди 30 години съвпадна с демократичните промени в България, с бурния вътрешно-политически живот и формирането на гражданско общество. За всички нас в онези първи години на демокрацията в България „Подкрепа“ бе и остава символ на гражданската енергия, на правото на хората да живеят достойно." Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова пред делегатите на X конференция на синдиката. "В тези първи години от своето създаване синдикатът бе заедно с най-прогресивно мислещите хора в страната, бе носител на промяната и този факт изигра решаваща роля за утвърждаването на демокрацията и свободата в България" – допълни още столичият кмет.

Йорданка Фандъкова благодари за добрия социален диалог, за провеждането на успешни политики в  сферата на транспорта, образованието, културата, здравеопазването и социалните дейности.

"Днес общината като работодател и синдикатите стоим пред нови предизвикателства, много професии губят своето значение. Днес не сме сигурни какви специалисти ще се търсят след 5, след 10 години, в същото време отделни сектори и не намират подходящите кадри.

Вярвам че синдикатите могат и ще бъдат този мост и медиатор, които ще помогне на бизнеса и образованието да открият професиите на бъдещето, да инвестират в обучението и изграждането на нови умения или да продължи ученето през целия живот" – каза още Фандъкова.  


Събития в София

ФотоФабрика 2019 се открива с изложбата „Хората на София”

Откриване: 22 април (понеделник) от 18:00 ч. в пространството за съвременно изкуство „УниКредит Студио” ...

Пламен Дойнов отбелязва юбилей в Столична библиотека

22 април 2019 г. (понеделник), 18:00 ч., Американски център на Столична библиотека, София, пл. „Славейков” № 4а ...

Официално откриване на възстановения бюст-паметник на големия български композитор Панчо Владигеров в Борисовата градина

На 22 април 2019 г. (понеделник) от 11.00 ч. на Алеята на безсмъртните (до Лятната естрада) ...