Какво правим ние

Назад

Фандъкова: Близо 6 млн. лв. инвестираме в общински лечебни заведения и закупуване на нова апаратура и ремонти

"За 2018 г. отделяме близо 6 милиона лева в общински лечебни заведения за закупуване на нова апаратура и ремонти, част от средствата са насочени към обновяване на диагностично-консултативни центрове (ДКЦ)." Това каза днес при проверка на санирането на сградата на 11. ДКЦ кметът на София Йорданка Фандъкова заедно със заместник-кмета Дончо Барбалов, кмета на район "Възраждане" Савина Савова и председателя на Здравната комисия към Столичния общински съвет д-р Милев.

В 11. ДКЦ инвестираме в ремонт на покрива и външно саниране на сградата. Със средства на ДКЦ-то са закупени и нов мамограф, рентген, зъбен кугел. Очаква се с извършване на санирането да има ефект за енергийната ефективност на сградата и да бъдат спестени средства от отоплението ѝ.

В лечебното заведение работят 14 лекари с 22 специалности.

Най-голямата инвестиция за енергийна ефективност, която предстои, е санирането на АГ болница "Шейново".

Тази година инвестираме в няколко диагностично-консултативни центрове, за да се обновяват сградите. В много от ДКЦ-ата и общинските болници е закупена или предстои да се купи нова апаратура, правят се и ремонти. В ДКЦ 5 в "Студентски град" се ремонтира и реконструира партерен етаж и се подменя абонатна станция за топлоподаване; в ДКЦ 14 се инвестира в нова апаратура за отделението по физиотерапия и рехабилитация, извършва се ремонт в Здравната служба в с. Мрамор. Нова апаратура има предвидена и за ДКЦ 15 и ДКЦ 16, съответно – рентгенов апарат и ехограф.


Събития в София

Коледен концерт на „Симфониета „София"

Централен военен клуб, 18 декември (вторник), 19.00 часа ...

„Надежда за Вяра и Вивиан“ – благотворителен концерт на деца от 16. ОУ „Райко Жинзифов“

Концертна зала – ОКИ „Надежда“, 18 декември (вторник) 18:30 часа ...

Пети „Годишни награди“ 2018 г. на Столична библиотека

Георги Господинов, проф. Николай Овчаров и Божана Апостолова са автори на годината. Церемонията ще се състои на 18.12.2018 г., от 12:00 ч. в Американския център на Столична библиотека, пл. „Славейков“ 4А ...