Какво правим ние

Назад

„Всеки да си знае лентата“

Стартира информационна кампания с цел спазване на бус лентите в града

„Всеки да си знае лентата“ – това е новата кампания на Столичната община, чрез която апелираме към всички шофьори на автомобили да уважават пътниците в обществения транспорт като спазват бус лентите и тяхната маркировка.

Само преди седмица стартира и изграждането на нови бус ленти на територията на София. Първата нова такава е направена по бул. "Васил Левски" от Ректората до бул. „Патриарх Евтимий“. Предстои да се направят още нови бус ленти по бул. „Сливница“, „Данаил Николаев“, по бул. „България“ и „Евлоги и Христо Георгиеви“. Нова бус лента ще има и по бул. „Константин Величков“ в участъка, в който се изграждат перони за споделеното трасе между трамваи и автобуси.

Актьорите от трупата на Младежкия театър Божана Мановска и Севар Иванов приеха да бъдат лица на кампанията. Информационната кампания може да се види на автобуси с номера 280 и 304.

Кампанията „Всеки да си знае лентата“ е част от цялата програма на Столичната община за по-добро управление на трафика и осигуряване на приоритет на градския транспорт.


Събития в София

Седми национален музикален и танцов конкурс ПИЛЕНЦЕ ПЕЕ

От 20 октомври до 4 ноември 2018 г. ще се проведе ...

Читалищата – творчество, културни ценности и традиции

В чест на Деня на народните будители на 20 октомври 2018 г. от 11:00 до 14:00 ч. в парк „Възраждане“ ще се представят дейностите, школите и съставите на читалищата в района ...

Фермерски пазар – "Златна есен в Софийско"

20 октомври (събота) от 10.00 часа на столичния пазар "Ситняково" ...