Какво правим ние

Назад

„Всеки да си знае лентата“

Стартира информационна кампания с цел спазване на бус лентите в града

„Всеки да си знае лентата“ – това е новата кампания на Столичната община, чрез която апелираме към всички шофьори на автомобили да уважават пътниците в обществения транспорт като спазват бус лентите и тяхната маркировка.

Само преди седмица стартира и изграждането на нови бус ленти на територията на София. Първата нова такава е направена по бул. "Васил Левски" от Ректората до бул. „Патриарх Евтимий“. Предстои да се направят още нови бус ленти по бул. „Сливница“, „Данаил Николаев“, по бул. „България“ и „Евлоги и Христо Георгиеви“. Нова бус лента ще има и по бул. „Константин Величков“ в участъка, в който се изграждат перони за споделеното трасе между трамваи и автобуси.

Актьорите от трупата на Младежкия театър Божана Мановска и Севар Иванов приеха да бъдат лица на кампанията. Информационната кампания може да се види на автобуси с номера 280 и 304.

Кампанията „Всеки да си знае лентата“ е част от цялата програма на Столичната община за по-добро управление на трафика и осигуряване на приоритет на градския транспорт.


Събития в София

Международна изложба "Аполония Понтийска – по стъпките на археолозите"

Откриването е на 13 декември 2018 г. от 18:00 ч. в РИМ – София. Експозиция – до 10 март 2019 г. в зала "Временни експозиции" ...

Концерт на Камерен ансамбъл "Софийски солисти"

14 декември 2018 г., петък, 19:00 часа, зала "България" ...

„Работилница за коледна магия“ 2018 г.

За трета поредна година район „Студентски“ реализира проекта „Работилница за коледна магия“ (13 – 19 декември), който цели да насочи мисленето на децата към милосърдие и съпричастност към уязвими групи ...