Какво правим ние

Новини

20.03.2018
62 машини снегопочистваща техника са работили през нощта

От 3.30 часа са започнали обработките със смеси против заледяване на основните пътни артерии в София ...

19.03.2018
Зам.-кметът на София Албена Атанасова участва в Първата национална среща на ръководителите на социални услуги

По случай Световния ден на социалната работа – 20 март, се проведе Първа национална среща на ръководителите на социални услуги ...

19.03.2018
Фандъкова: Важно е, че голяма част от примерите, номинирани в изданието „Достойните българи“, са от сферата на образованието

"За мен е изключително приятно, че първите три примера в днешното издание на „Достойните българи“ са във сферата на образованието и културата" ...

Назад

Париж, Виена, Наймейхен и София обсъждат мерките за борба със замърсяването на въздуха в градовете

На 12 и 13 октомври по покана на кмета на София, г-жа Йорданка Фандъкова, в София пристигат представители на Париж, Виена, и Наймейхен, за да вземат участие в SOFAIR  конференция за обмяна на опит и добри практики в справянето със замърсяването на въздуха в градска среда.

Г-жа Елза Мартеьо (Elsa Marteyan) ще представи инициативата на кмета на Париж, г-жа Идалго, за създаване на Глобална обсерватория за замърсяването на въздуха в градовете (Globar Urban Air Pollution Observatory – GUAPO), в която вече са се включили Лондон, Ротердам и Мексико, а с Атина, Монреал, Ню Йорк, Пекин и Токио се водят разговори за присъединяване.

Г-н Сандер Тейуисе (Sander Teeuwisse) ще представи успешната кандидатура на Наймейхен, който беше избран за Европейска зелена столица за 2018г., чийто основен фокус е подобряване качеството на въздуха в холандския град.

В края на деня заместник кметовете Йоана Христова, Евгени Крусев и главният архитект Здравко Здравков ще обсъдят мерките за София с колегите си от Виена, Париж и Неймехен, както и с експертите от Airparif – Мрежа за наблюдение качеството на въздуха в Париж и Фондацията Climate Works.

Конференцията ще бъде открита от г-жа Йорданка Фандъкова, кмет на София; г-н Нено Димов, министър на околната среда и водите и Джордж Кремлис, Генерална дирекция „Околна Среда“ на ЕК, който пристига в София специално за конференцията. 

Конференцията SOFAIR се провежда в Генератор – пространство за дизайн, култура и иновации в бившия завод "Витоша". На страницата на събитието във Facebook може да следите последната информация за програмата на SOFAIR.

SOFAIR се организира от екипа на "Зелена София" към Столична община.

ПРОГРАМА НА КОНФЕРЕНЦИЯТА