Какво правим ние

Новини

20.02.2020
Над 21 000 жени са преминали профилактични прегледи в скрининговата програма за рак на млечната жлеза

Столичната община продължава инициативата и тази година: предвидени са 100 000 лв. от бюджета на Столична община. ...

20.02.2020
Столичната община продължава финансирането на донорска Програма "Инвитро"

Столичната община продължава и през 2020 г. своята програма за финансово подпомагане на семейства с репродуктивни проблеми, нуждаещи се от инвитро процедури с донорски яйцеклетки ...

19.02.2020
Слово на кмета на София г-жа Йорданка Фандъкова на възпоменание по случай 147 години от гибелта на Апостола на свободата Васил Левски

Фандъкова: "Историята, учи ни Левски, се прави със съучастие, с обща вяра, със стремеж, който превъзхожда всеки поотделно" ...

Назад

Пътуващо лятно кино с БНТ

 

Национална кампания за възстановяване на летните кина в България и за популяризиране на българското кино

ЗАКРИВАНЕ – 11 септември 2019 г.

Вече осма година Пътуващото кино събира хиляди зрители от цялата страна пред големия екран на Българската национална телевизия, за да им върне забравените емоции под звездите.

Досега Пътуващото кино измина 80 000 километра, над 100 000 души гледаха 187 безплатни прожекции под открито небе, 61 нови български късометражни, анимационни, документални и игрални филма гледаха в цялата страна, 19 летни кина бяха възстановени.

Лятното турне на Пътуващото кино с БНТ – 2019 завършва в София, по традиция – с финална прожекция на Лятната естрада в Борисовата градина.

Осмият сезон на телевизионната кампания ще бъде закрит на 11 септември 2019 г. с филма „Лошо момиче“ – режисьорски дебют на актьора Мариан Вълев.  Начало на прожекцията е в 20:30 ч.

Входът е свободен!

Среща – точно под звездите!

Осмият сезон на кампанията „Пътуващо лятно кино с БНТ“ се реализира с подкрепата на Столична община, Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ на Министерството на труда и социалната политика, Държавна агенция по безопасност на движението и Книжарници „Хеликон“.