Какво правим ние

Новини

23.05.2019
Отбелязваме 24 май – Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост

На 24 май Столичната община организира Тържествено шествие и церемония, посветени на Празника на българската просвета и култура и на славянската писменост. ...

23.05.2019
Фандъкова: "Посрещаме 24 май с изграждането на 7 сгради на училища, 7 детски градини и реконструкция на 26 сгради на училища и детски градини"

1000 книги на български автори подарява Столичната община на софийските училища ...

23.05.2019
Литературните маршрути на София за 24 май

За Деня на българската просвета и култура и славянската писменост Столичната община планира поставянето на паметен знак върху любимата пейка на Невена Коканова в градината пред храма „Свети Седмочисленици“ ...

Назад

Церемония за даряване на 50 тома от Паметната книга „Българската спортна слава”

На 6 декември 2018 г. в сградата на Столична община ще се състои официална церемония, на която журналистите Асен Минчев и Михаил Делев ще дарят 50 тома Паметна книга за „Българската спортна слава”.

В луксозното издание са поместени интересни факти за нашите спортисти и техните върхови постижения от 1949 г. до наши дни.

На 06 декември, 17.00 часа кметът на Столична община Йорданка Фандъкова ще посрещне доайените на българската спортна журналистика в присъствието на главните герои от книгата – Йорданка Благоева, Таня Богомилова, Румяна Нейкова, Здравка Йорданова, Ваня Гешева, Александър Томов, Бранимира Цветанова и др.