Какво правим ние

Новини

25.04.2018
Излюпиха се първите бебета в Патешкото езеро на "Княз-Борисовата градина"

Езерото с водоплаващите птици (Патешкото езеро) е създадено през 1972 г. ...

25.04.2018
Зам.-кметът Христова провери дейностите по поддръжка на "Княз-Борисовата градина"

В парковата част на градината всекидневно се извършват мероприятия по косене, плевене, сметосъбиране и сметоизвозване ...

25.04.2018
Столичният инспекторат почиства от графити фасадата на храма "Свети Седмочисленици"

Премахването на графитите се извършва със специална машина, която работи с екологични смеси при подходящи атмосферни условия ...

Назад

Мини Арт Фест 7 – Фестивал за съвременен цирк

Фестивалът е съфинансиран по Програма „Култура” на Столичната община.

Съвременният цирк е вид изкуство, което се заражда през 70-те години във Франция и представлява своеобразно слизане на артистите от сцената, по-динамична работа с публиката, разнообразие от концепции. Той се състои в смесването на елементи от традиционния цирк с много други жанрове и изкуства, като при изпълненията водеща е идеята. Този вид изкуство използва много елементи от езика на театъра, от популярната култура, от уличните артисти, градския фолклор, музиката и танца. 

София 16 – 26 юни 2017 г.

ГАЛА СПЕКТАКЛИ на 18 и 24 юни в „Маймунарника”, Борисова градина – 20.00 ч.

Улични представления – бул. „Витоша”, от 11.00 ч. до 21.00 ч.

Повече информация на: www.miniartfest.com, https://www.facebook.com/miniartfest/, fo@studiofo.net

 

Гала спектакли на 18 и 24 юни в Маймунарника, Борисова градина:

18 юни – Гала откриване, ШОУ с антракт, начало 20.00 ч.

24 юни – Гала спектакъл и връчване на наградата „Златна мравка” за най-добър цирков спектакъл.

17 сценични акта съвременен цирк на една сцена.

Уличните спектакли на бул. Витоша от 16-26 юни 2017.

Международна циркова програма от 10 представления от Европа и Южна Америка.

Очаквайте да се посмеете, забавлявате, да видите нечовешките възможности на артистите.

Споделете радостта с цялото семейство – съвременен цирк на световно ниво в Борисовата градина.

Запишете се на уъркшоп за жонглиране и баланс, опитайте да карате колело на една гума.

Съвременният цирк дава неограничени възможности за развитие на тялото и ума.

 

Жури на МАФ7: Алин и Стефан Плачкови, Теодор Борисов, Галина Риом-Ройбек, Луиза Душкова и Гео Калев

УЧАСТНИЦИ:

- Жорди Керол, Испания  – показва и се забавлява с нежеланите реакции, които живеят в нашето време. Удивителна смесица от ексцентричен клоун, жонглиране и бийтбокс.Страхотен манипулатор и любимец на публиката. Носител на Сребърен медал от Световения фестивал за съвременен цирк ЦИРК ДЕ ДЕМАН, Париж 2011 г. Изучава физически театър в училище“Ел Тимбал” в Барселона и завършва като ексцентричен клоун в цирковото училище в Тулуза.

- Стефан Плачков, България – участвал в Цирк Дю Солей. Печели наградата на публиката на фестивала на модерните изкуства в  гр. Иер, Франция. Поканен е за частно представление от папа Йоан Павел II, има световен рекорд на Гинес за баланс върху стълба.  Той и съпругата му Алин са едни от най-успешните български циркови артисти. Очаквайте шеметна, виртуозна акробатика и жонглиране на открита сцена в Борисовата градина – Маймунарника.

- УМАМИ, Испания – танцов театър от Мадрид. УМАМИ е японска дума, която означава "приятен вкус" и е един от 5-те основни вкуса заедно със сладко, кисел, горчив и солен. UMAMI е основана 2013 г. от  Густаво Хойос (Испания) и Джером Леперлие (Франция), Bboying (Breakdance) танцьори с богат опит в Мадрид. Тяхната  цел е да превръщат улиците и площадите в сцени. Забавен и смешен спектакъл за всички възрасти.

- Гилермо Леон, Мексико/ Холания –  „ЗАПОМНИ" е моно спектакъл, представящ конфликт със спомените от детството, страхове и несигурност. Цирковият танц докосва трудни теми като лудостта и самотата по безгрижен и понякога абсурден начин. Не забравяйте, не е типичен цирк. Шоуто е покана за усещане на вътрешния свят на този герой.

- Сунива, Дания – завършва "Съвременен цирк" в АФУК (Академия за съвременен цирк) Копенхаген, Дания през 2010 г. и обръща света си с главата надолу за стотици часове. През 2016 г. завършва Университета по изкуства в Стокхолм, където получава и престижната стипендия за съвременен цирк – Sophie Hulthén Circus Grant 2016. В момента тя работи с цирковата компания Östgotateatern в Швеция, както и в шоуто Bosch Dreams, създадено от The 7 Fingers – една от най-реномираните компании за съвременен цирк в Европа.

- "La Belle Folie",  ФРАНЦИЯ – артисти: Celsius & Tulipan – Двама леко луди клоуни с музикални инструменти, велосипеди, странни предмети и изненадващи идеи дават живот на представлението "La Belle Folie". Включването на публиката в представлението е в много форми, за да се получи великолепно шоу. Едно забавно развлечение, управлявано от талантливи импровизатори.

- Ернес Магнифико, UK – симпатичен герой и каскадьор, правещ рали с кола с дистанционно. Смешен, спонтанен и уникален, той е абсолютен професионалист и чаровник. Няма да забравите неговите каскади, както и игривите му мустаци. 

- Катай Сантос, Венецуела – спираща дъха акробатика на столове, рискови изпълнения с китайски вази. Артист, последовател на кубинската и китайската циркови школи.

- Герасим Дишлиев, България/ Франция – Мим театър

Герасим Дишлиев е театрален и кино актьор. Той е специалист в областта на физическия театър и в изкуството на мима. Учи във ВИТИЗ (1991-1993), а през 1993 г. е приет в Международната школа по пантомима и мимодрама на Марсел Марсо в Париж. Веднага след дипломирането си през 1996 г.
Герасим е поканен от Марсел Марсо да заеме поста на личен педагогически асистент на маестрото и преподавател в школата му. Работи в училището 10 години – до закриването му. Същевременно с това снима филми и множество реклами, играе в оперни постановки, циркови спектакли, свободни пърформанси. Широко развит артист, чието специфично лице и телесни умения го правят лесно „преносим" навсякъде. В кариерата си Герасим е партнирал на Марсел Марсо, Магали Ноел, Жерар Депардийо, Моника Белучи, Мари Трентиниян, Тиери Лермит, Оливие Гурме. Играл е в постановки на Марсел Марсо, Костантино Раймонди, Емануел Вака, Жан-Пол Скарпита и Мадона Булионе, във филми на Бертран Таверние, Пиер Жоливе и Коста Гаврас.
 

- Кара де Папа, Венецуела – Страстта му е да пръска усмивки и радва хората. Ще го видите на бул. „Витоша” и познаете по куфара и жирафа. Той ще покаже на какво е способна Венецуела.

- Димитър Германов, България – "Корените на небето" – Среща между лекота и гравитацията, между звук и мълчание, между вдишване и издишване. "Корените на небето" съчетава съвременен танц и жонглиране с топки.

- Теодор Борисов, България/Италия или Grande Lupo Bulgaro представя марионетния спектакъл „ОЩЕ” за деца и възрастни – осем мини истории от живота, осем подаръка, осем идеи. Гледайте още с цялото си семейство, преживейте заедно този прекрасен марионетен спектакъл от Италия. Маестро  Grande Lupo е един от от журито на фестивала, един от създателите на Мини Арт Фест, както и на Първия африкански цирков фестивал в Адис Абеба (Етиопия) заедно с Гео Калев и Цирк Панико. Артист-марионетист, носител на престижната награда за уличен театър в Италия Catena di Zampano през  2013 г. Преподавател по микро драматургия и театър на марионетката в университета в Венеция и Алма Матер в Болоня.

- Цирк де ла Люлин, България – Цирк Де Ла Люлин е екип от млади циркови артисти с иновативни и класически умения в сферата на цирковото изкуство. Представят светлинно шоу и детското представление „Поко Льоко”.

- Галина Риом-Ройбек, Дания – световен шампион по унисайкъл (Монреал 2014). Тя демонстрира 15 трика с унисайкъл, който освен в цирка може да се използва и за транспорт всеки ден.

Фестивалът е съфинансиран по Програма „Култура” на Столичната община,

Билети за представленията на 18 и 24 юни в мрежата на ЕВЕНТИМ.

Повече информация на: www.miniartfest.com, https://www.facebook.com/miniartfest/, fo@studiofo.net