Какво правим ние

Новини

22.01.2018
Знакови градски пространства ще бъдат ремонтирани с европейски средства

41 млн. лв. получава София по ОП „Региони в растеж“ за модернизация и благоустройство на знакови централни градски пространства ...

19.01.2018
Още две бебета се родиха от Програмата "Инвитро" на Столична община

Донорската програма "Инвитро" на Столична община стартира през втората половина на 2015 г. ...

18.01.2018
На 19 януари стартира събирането на опасни отпадъци за 2018 г.

Мобилният пункт за събиране на опасни отпадъци от домакинствата стартира месечните си графици за 2018 г. с районите "Нови Искър" и "Кремиковци". До края на годината мобилните пунктове ще преминат през всички райони на Столична община ...

Назад

Мини Арт Фест 7 – Фестивал за съвременен цирк

Фестивалът е съфинансиран по Програма „Култура” на Столичната община.

Съвременният цирк е вид изкуство, което се заражда през 70-те години във Франция и представлява своеобразно слизане на артистите от сцената, по-динамична работа с публиката, разнообразие от концепции. Той се състои в смесването на елементи от традиционния цирк с много други жанрове и изкуства, като при изпълненията водеща е идеята. Този вид изкуство използва много елементи от езика на театъра, от популярната култура, от уличните артисти, градския фолклор, музиката и танца. 

София 16 – 26 юни 2017 г.

ГАЛА СПЕКТАКЛИ на 18 и 24 юни в „Маймунарника”, Борисова градина – 20.00 ч.

Улични представления – бул. „Витоша”, от 11.00 ч. до 21.00 ч.

Повече информация на: www.miniartfest.com, https://www.facebook.com/miniartfest/, fo@studiofo.net

 

Гала спектакли на 18 и 24 юни в Маймунарника, Борисова градина:

18 юни – Гала откриване, ШОУ с антракт, начало 20.00 ч.

24 юни – Гала спектакъл и връчване на наградата „Златна мравка” за най-добър цирков спектакъл.

17 сценични акта съвременен цирк на една сцена.

Уличните спектакли на бул. Витоша от 16-26 юни 2017.

Международна циркова програма от 10 представления от Европа и Южна Америка.

Очаквайте да се посмеете, забавлявате, да видите нечовешките възможности на артистите.

Споделете радостта с цялото семейство – съвременен цирк на световно ниво в Борисовата градина.

Запишете се на уъркшоп за жонглиране и баланс, опитайте да карате колело на една гума.

Съвременният цирк дава неограничени възможности за развитие на тялото и ума.

 

Жури на МАФ7: Алин и Стефан Плачкови, Теодор Борисов, Галина Риом-Ройбек, Луиза Душкова и Гео Калев

УЧАСТНИЦИ:

- Жорди Керол, Испания  – показва и се забавлява с нежеланите реакции, които живеят в нашето време. Удивителна смесица от ексцентричен клоун, жонглиране и бийтбокс.Страхотен манипулатор и любимец на публиката. Носител на Сребърен медал от Световения фестивал за съвременен цирк ЦИРК ДЕ ДЕМАН, Париж 2011 г. Изучава физически театър в училище“Ел Тимбал” в Барселона и завършва като ексцентричен клоун в цирковото училище в Тулуза.

- Стефан Плачков, България – участвал в Цирк Дю Солей. Печели наградата на публиката на фестивала на модерните изкуства в  гр. Иер, Франция. Поканен е за частно представление от папа Йоан Павел II, има световен рекорд на Гинес за баланс върху стълба.  Той и съпругата му Алин са едни от най-успешните български циркови артисти. Очаквайте шеметна, виртуозна акробатика и жонглиране на открита сцена в Борисовата градина – Маймунарника.

- УМАМИ, Испания – танцов театър от Мадрид. УМАМИ е японска дума, която означава "приятен вкус" и е един от 5-те основни вкуса заедно със сладко, кисел, горчив и солен. UMAMI е основана 2013 г. от  Густаво Хойос (Испания) и Джером Леперлие (Франция), Bboying (Breakdance) танцьори с богат опит в Мадрид. Тяхната  цел е да превръщат улиците и площадите в сцени. Забавен и смешен спектакъл за всички възрасти.

- Гилермо Леон, Мексико/ Холания –  „ЗАПОМНИ" е моно спектакъл, представящ конфликт със спомените от детството, страхове и несигурност. Цирковият танц докосва трудни теми като лудостта и самотата по безгрижен и понякога абсурден начин. Не забравяйте, не е типичен цирк. Шоуто е покана за усещане на вътрешния свят на този герой.

- Сунива, Дания – завършва "Съвременен цирк" в АФУК (Академия за съвременен цирк) Копенхаген, Дания през 2010 г. и обръща света си с главата надолу за стотици часове. През 2016 г. завършва Университета по изкуства в Стокхолм, където получава и престижната стипендия за съвременен цирк – Sophie Hulthén Circus Grant 2016. В момента тя работи с цирковата компания Östgotateatern в Швеция, както и в шоуто Bosch Dreams, създадено от The 7 Fingers – една от най-реномираните компании за съвременен цирк в Европа.

- "La Belle Folie",  ФРАНЦИЯ – артисти: Celsius & Tulipan – Двама леко луди клоуни с музикални инструменти, велосипеди, странни предмети и изненадващи идеи дават живот на представлението "La Belle Folie". Включването на публиката в представлението е в много форми, за да се получи великолепно шоу. Едно забавно развлечение, управлявано от талантливи импровизатори.

- Ернес Магнифико, UK – симпатичен герой и каскадьор, правещ рали с кола с дистанционно. Смешен, спонтанен и уникален, той е абсолютен професионалист и чаровник. Няма да забравите неговите каскади, както и игривите му мустаци. 

- Катай Сантос, Венецуела – спираща дъха акробатика на столове, рискови изпълнения с китайски вази. Артист, последовател на кубинската и китайската циркови школи.

- Герасим Дишлиев, България/ Франция – Мим театър

Герасим Дишлиев е театрален и кино актьор. Той е специалист в областта на физическия театър и в изкуството на мима. Учи във ВИТИЗ (1991-1993), а през 1993 г. е приет в Международната школа по пантомима и мимодрама на Марсел Марсо в Париж. Веднага след дипломирането си през 1996 г.
Герасим е поканен от Марсел Марсо да заеме поста на личен педагогически асистент на маестрото и преподавател в школата му. Работи в училището 10 години – до закриването му. Същевременно с това снима филми и множество реклами, играе в оперни постановки, циркови спектакли, свободни пърформанси. Широко развит артист, чието специфично лице и телесни умения го правят лесно „преносим" навсякъде. В кариерата си Герасим е партнирал на Марсел Марсо, Магали Ноел, Жерар Депардийо, Моника Белучи, Мари Трентиниян, Тиери Лермит, Оливие Гурме. Играл е в постановки на Марсел Марсо, Костантино Раймонди, Емануел Вака, Жан-Пол Скарпита и Мадона Булионе, във филми на Бертран Таверние, Пиер Жоливе и Коста Гаврас.
 

- Кара де Папа, Венецуела – Страстта му е да пръска усмивки и радва хората. Ще го видите на бул. „Витоша” и познаете по куфара и жирафа. Той ще покаже на какво е способна Венецуела.

- Димитър Германов, България – "Корените на небето" – Среща между лекота и гравитацията, между звук и мълчание, между вдишване и издишване. "Корените на небето" съчетава съвременен танц и жонглиране с топки.

- Теодор Борисов, България/Италия или Grande Lupo Bulgaro представя марионетния спектакъл „ОЩЕ” за деца и възрастни – осем мини истории от живота, осем подаръка, осем идеи. Гледайте още с цялото си семейство, преживейте заедно този прекрасен марионетен спектакъл от Италия. Маестро  Grande Lupo е един от от журито на фестивала, един от създателите на Мини Арт Фест, както и на Първия африкански цирков фестивал в Адис Абеба (Етиопия) заедно с Гео Калев и Цирк Панико. Артист-марионетист, носител на престижната награда за уличен театър в Италия Catena di Zampano през  2013 г. Преподавател по микро драматургия и театър на марионетката в университета в Венеция и Алма Матер в Болоня.

- Цирк де ла Люлин, България – Цирк Де Ла Люлин е екип от млади циркови артисти с иновативни и класически умения в сферата на цирковото изкуство. Представят светлинно шоу и детското представление „Поко Льоко”.

- Галина Риом-Ройбек, Дания – световен шампион по унисайкъл (Монреал 2014). Тя демонстрира 15 трика с унисайкъл, който освен в цирка може да се използва и за транспорт всеки ден.

Фестивалът е съфинансиран по Програма „Култура” на Столичната община,

Билети за представленията на 18 и 24 юни в мрежата на ЕВЕНТИМ.

Повече информация на: www.miniartfest.com, https://www.facebook.com/miniartfest/, fo@studiofo.net