Какво правим ние

Новини

26.04.2018
Мишел Барние: "Метрото е проект в полза на града и хората"

С изграждането на третата линия около половин милион души дневно ще използват метрото ...

26.04.2018
Засадени са първите 60 едрогабаритни дървета

С тях стартира пролетно засаждане покрай основни булеварди в София ...

25.04.2018
Излюпиха се първите бебета в Патешкото езеро на "Княз-Борисовата градина"

Езерото с водоплаващите птици (Патешкото езеро) е създадено през 1972 г. ...

Назад

Изложба „Обичам спорта, обичам София“

Градът и любимите ни места из столицата през призмата на спорта и активно оползотвореното време

От 4 до 19 май центърът на София ще се превърне в пространство на среща между градския начин на живот и активния спорт. 28 пана с фотографии, вдъхновени от идеята за активно оползотворено време и спорта като неразделна част от градското ни ежедневие, ще бъдат представени в рамките на изложбата “Обичам спорта, обичам София”.

Фотографиите ще бъдат изложени в Галерията на открито на Столична община в градина „Кристал” в продължение на две седмици, а официалното откриване на изложбата е на 10 май, сряда, от 11.00 ч.

По време на откриването Любомир Попйорданов, председател на Българската асоциация за алтернативен туризъм, ще говори за възможностите на София като дестинация за алтернативен туризъм, а представители на “София `2018” ще разкрият подробности относно предстоящото домакинство на София като Европейска столица на спорта.

Изложбата представя 28 фотографии с акцент върху активните градски хора и алтернативните спортове, които могат да се практикуват в рамките на столицата и в близост до нея. Байк, уейкборд, лонгборд, ски и сноуборд, парапланеризъм, фрийрън, катерене и дори рали са част от заниманията, които намират мястото си в града и около него. Фотографиите са заснети по време на различни събития и проекти (като например байк състезание в НДК, уейкборд на фонтаните в парка на НДК, рали пърформанс на жълтите павета и много други интересни моменти), и представят емблематични за столицата локации за спорт и алтернативен туризъм, или просто представят спорта и времето на открито като неразделна част от съвременния градски начин на живот.

Изложбата е организирана от “София 2018” със съдействието на списание 360°. Партньори на изложбата са Столична община, фестивал “Дни на предизвикателствата”, магазини „Стената” и БААТ.