Какво правим ние

Новини

16.08.2019
Започва ремонта на 140 училище "Иван Богоров" в ж.к. "Обеля-2"

Кметът на район „Връбница” - Столична община: г-н Младен Младенов направи днес първа копка в двора на 140 СОУ (ново 140 СУ) „Иван Богоров” ...

16.08.2019
Общо 7 детски и спортни площадки изгражда Столичната община в район „Илинден“

Изградени са първите две детски площадки и едно футболно игрище в столичния район „Илинден“ ...

16.08.2019
Известни са класираните на първите места в конкурса „Зелени решения за София“

Обектите с най- много лайкове бяха проверени от експерти на дирекция „Зелена система“ за установяване на съответствие на снимките и местата ...

Назад

Фестивал на уличните артисти в Банкя

На 18 и 19 май в Банкя ще се проведе Фестивал на уличните артисти. В централната част на Банкя – парк „Ротонда“, централен парк „Кестените“ и в пешеходната зона над трийсет атрактивни млади актьори ще се представят пред жителите и посетителите на курортния град с музика, театър, циркови изкуства и пантомима. Фестивалната програма в двата дни започва в 11.00 ч. с изпълнения на открито.

Една от атракциите е отпътуването на артистите към Банкя. На 18 май в 9.00 ч. от Централна гара – София специална ретро железница ще поеме към гара „Банкя“. Всеки желаещ може да закупи билет и да се повози символично назад във времето с актьорите. 

На 18 май в 17.00 ч. ще гостува Импровизационен театър „ХаХаХа“ (открита сцена в парк „Ротонда“). На 19 май отново в 17.00 ч. е състезателният концерт с всички артисти. Входът е свободен.

Фестивалът се провежда под егидата на кмета на район „Банкя“ Рангел Марков и е част от специалната Програма по повод 50-годишния юбилей на Банкя като град. Провежда се като част от Календара на културните събития на Столична община. 

Генерален спонсор на събитието е Младежкият съвет на Американския посланик в България, партньори са БДЖ, „Железопътна инфраструктура“ и Министерство на образованието и науката.