Какво правим ние

Новини

24.05.2019
Фандъкова: Празникът на буквите е празникът на нашата сила. А тържеството на знанието е тържество на свободата

„Днес, когато празнуваме думите, да помним, че празнуваме и смисъла; че невежеството ражда заблуди и страх, а страхът - омраза и конфликти“ ...

24.05.2019
Фестивалът "Софийски музикални седмици" представя уникалния културен живот на София

В навечерието на 24 май започна петдесетото издание на международния фестивал "Софийски музикални седмици" ...

24.05.2019
Мечът на хан Кубрат за първи път в София

Кметът на София Йорданка Фандъкова присъства на откриването на изложбата представяща мечът на хан Кубрат и пръстенът с монограм ΧΟΥΒΡΑΤΟΥ ΠΑΤΡΙΚΙΟΥ ХУВРАТУ ПАТРИКИУ ...

Назад

Фестивал на уличните артисти в Банкя

На 18 и 19 май в Банкя ще се проведе Фестивал на уличните артисти. В централната част на Банкя – парк „Ротонда“, централен парк „Кестените“ и в пешеходната зона над трийсет атрактивни млади актьори ще се представят пред жителите и посетителите на курортния град с музика, театър, циркови изкуства и пантомима. Фестивалната програма в двата дни започва в 11.00 ч. с изпълнения на открито.

Една от атракциите е отпътуването на артистите към Банкя. На 18 май в 9.00 ч. от Централна гара – София специална ретро железница ще поеме към гара „Банкя“. Всеки желаещ може да закупи билет и да се повози символично назад във времето с актьорите. 

На 18 май в 17.00 ч. ще гостува Импровизационен театър „ХаХаХа“ (открита сцена в парк „Ротонда“). На 19 май отново в 17.00 ч. е състезателният концерт с всички артисти. Входът е свободен.

Фестивалът се провежда под егидата на кмета на район „Банкя“ Рангел Марков и е част от специалната Програма по повод 50-годишния юбилей на Банкя като град. Провежда се като част от Календара на културните събития на Столична община. 

Генерален спонсор на събитието е Младежкият съвет на Американския посланик в България, партньори са БДЖ, „Железопътна инфраструктура“ и Министерство на образованието и науката.