Какво правим ние

Новини

25.02.2018
Над 120 снегопочистващи машини са извършвали обработки в София

Във връзка с валежите от сняг в София са извършени обработки със смеси срещу заледяване ...

23.02.2018
Белград ще ползва опита на София при изграждане на метрото

Това стана ясно по време на среща на софийския кмет Йорданка Фандъкова и кметът на Белград Саниша Мали. В срещата участваха заместник-кметовете доц. д-р Тодор Чобанов и Евгени Крусев ...

23.02.2018
София и Будапеща готвят меморандум за сътрудничество и приятелство

Подписването на документа бе договорено по време на среща на столичния кмет Фандъкова с кмета на Будапеща Ищван Тарлош, състояла се в унгарската столица в рамките на Деня за приятелство между двете държави ...

Назад

Фестивал на приятелството

Фондация „РАДЕТЕЛИ ЗА БЪЛГАРИЯ“,

г-жа Йорданка ФАНДЪКОВА - кмет на София и

г-н Младен МЛАДЕНОВ - кмет на Район „Връбница“

имат удоволствието да Ви поканят да се включите във втората част на „ФЕСТИВАЛ НА ПРИЯТЕЛСТВОТО“ 2017, която ще се проведе на 15 и 16 септември в градинката на улица „Акад. Дмитрий Лихачов“ в ж.к. Обеля. Събитието е част от календара на МКБППМН и се провежда под патронажа на кмета на София - г-жа Йорданка Фандъкова.

Към досегашните приятели на фестивала актьорът ВИКТОР КАЛЕВ, певицата СВЕТЛА ИВАНОВА и актьорът-певец РУСЛАН МЪЙНОВ ще се присъединят DJ J VESKOV, любимецът на всички деца НЕНЧО ИЛЧЕВ, актрисата ЙОАНА БУКОВСКА и певицата АЛЕКС АЛЕКСАНДРОВА. Специални арт-гости ще бъдат момичетата и момчетата от НОВА МУЗИКА, които и в двата фестивални дни ще представят свой самостоятелен концертен рецитал.

Специално място във „Фестивал на приятелството“ е отредено на „Слънчевите деца“ - игри и занимания за малчугани със специални потребности, на които психологът Нели Стаменова е подготвила много занимания и опорно - двигателни игри.

Нашите приятели от „Екобулпак“ АД ще запознаят всички присъстващи с правилата за разделно сметосъбиране, а за най-досетливите участници в еко-викторината ще има и награди. Много подаръци и емоции са ни подготвили и още едни наши приятели „Royal Canin“. В продължение на няколко часа всеки, който иска да участва в изложба на кучета, може да доведе своя домашен любимец. А срещата с виртуалната НАЯ е благодарение на „Престиж 96“ АД , които са подготвили за всички участници и най-вкусните изненади.

Рисуване върху лице, апликации, оригами, плетене на гривни, игри за здравословно хранене, уроци по български народни танци, ателиета и още какво ли не smiley.

Ще ни гостува инициативата на Фондация „Родители, учители, деца“ -„Урок по добродетели“, а певците от Вокално студио „Амиго“ ще подарят на всички своя първи голям концерт.

Във втория фестивален ден ще вземат участие и ученици от МКБППМН от Район „Връбница“, които ще ни запознаят с проекта „Изкуството да общуваме“. С нас ще бъдат и учениците от 140 СОУ „Иван Богоров“, СОУ за деца с нарушено зрение „Луи Брайл“, 61 ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, деца от НЧ „Просвета“, НЧ „Св. Иван Рилски - 1922“ с. Мрамор, НЧ „Изгрев - 1921“ с. Волуяк, 42 ОДЗ „Чайка“.

„ФЕСТИВАЛ НА ПРИЯТЕЛСТВОТО - време е за забавление!