Назад

Кметът Фандъкова се срещна с медалистите от „Федерация адаптирана физическа активност“

 

В деня на дарителя, 19 юни, кметът на София Йорданка Фандъкова посети „Федерация адаптирана физическа активност“ в столичния кв. “Орландовци“, която работи с деца със специални потребности като развива у тях дарби, таланти и ги превръща в шампиони.

Федерацията работи в подкрепа на хората с увреждания, има спортна школа Special Academy за деца и младежи с ментални увреждания.

За да бъдат реализирани младежите на пазара на труда и да им се даде възможност за професионална реализация, от Федерацията изграждат с помощта на дарители социална сладкарница наречена „Малката къщичка“, която днес представиха пред кмета на София Фандъкова, кмета на район „Сердика“ Тодор Кръстев.

Сладкарница „Малката къщичка“, ще служи като първо работно място на младежите и ще им даде възможност да развият своите умения, които ще могат да прилагат и вкъщи и на бъдещи работни места.

Столична община е ремонтирала залата в читалище „Райна Княгиня“ и в момента извършва ремонт на пространството пред читалището, предвижда се и ремонт на читалището.

Децата тренират под ръководството на Слав Петков в залата на читалището. Центърът функционира от 1 ноември 2019 г. с подкрепата на Столична община и район "Сердика", се превърна в устойчив проект и ще бъде подкрепен като държавно делегирана дейност.

„Малката къщичка“ бе открита с тържествен водосвет и драматизация на приказката „Богданка“, изнесена от децата.