Назад

Велопоход за Деня без автомобили се проведе в София на 22 септември

Заместник-кметът на София по транспорт Кристиан Кръстев и посланикът на Кралство Дания Н. Пр. Йес Брогорд Нилсен поведоха велошествие, което се организира в София по повод Деня без автомобили – 22 септември, който е част от Европейската седмицата на мобилността.

„Благодаря на Н. Пр. посланика на Кралство Дания в България за честта заедно да отбележим този ден, както и на всички граждани, които се включиха в нашата инициатива." Това каза заместник-кметът Кръстев. "Европейската седмица на мобилността тази година премина под мотото: "Придвижвайте се устойчиво, бъдете здрави", като целта е да мотивираме хората да слязат от колите си и да предпочетат алтернативните начини на транспорт. По този начин ще създадем заедно по-чиста и здравословна среда. Примерът, който лично даваме, е важен," –посочи Кръстев също.

Велопоходът стартира в 10 ч. от площад пл. „Княз Александър I“, се проведе до парка с езерото в кв. “Дружба“ и обратно до "Борисовата градина", като участниците изминаха над 15 км по велоалеите в града.