Назад

Преоткриваме “Женски пазар” с новия “Уикенд пазар” (25 – 26.09.2021; 02 – 03.10.2021)

Първият “Уикенд пазар” в София започва на 25 септември на територията на “Женски пазар”, където посетителите ще могат да открият на едно място книжен пазар, цветен пазар, фермерски пазар, картини на български автори, музика, анитки, селекция от ресторанти с приготвена храна на място, напитки, дрехи и други.

“Пазари Възраждане” ЕАД е организатор на първия пазар в София, който всеки уикенд ще събира на едно място подбрана селекция разнообразни търговци и производители в обособена зона на територията на “Женски пазар” с вход откъм улица “Св. Св. Кирил и Методий”.

Идеята на пазара е да покани с дългосрочно позициониране търговци и артисти, производители на цветя, книжни издателства, ключови ресторантьори, фермери, пивовари и други доказани бизнеси, които да привлекат разнообразна аудитория и да разкрият мултикултурния живот в региона на “Женски пазар”, който отдавна е облечен в предрасъдъци и спорове.

Освен срещи с търговци и изложителите на качествени стоки в събитието, всеки уикенд ще бъдат представени и различни културни мероприятия, изложби и каузи от галерия “Сердика” на “Женски пазар”.

“Вярваме, че като съберем на едно място бизнеси от хранително-вкусовия и земеделския сектор, както и български марки, които са пример на пазара с добрите си практики, качествена услуга и иновации, можем да създадем една по-голяма общност от хора и да развием пазарната култура у нас в правилната европейска посока. Пазарът преди всичко е място за позитивен диалог, между клиенти и търговци, между общината и гражданите, между приятели, място за качествено социализиране и даваме всичко от себе си, за да осигурим тази атмосфера и да имаме какво ново да научим всеки уикенд” – споделя Драгомир Димитров, директор на “Пазари Възраждане”.

За повече информация: https://www.facebook.com/events/175462574686000.

„Уикенд пазар“ се реализира с подкрепата на Столична община – Календар на културните събития.

--------------------------------------------------------------------------------------------

Част от участниците в пазара са платформата КупиИзкуство.БГ, които ще отворят поп-ъп точка на "Уикенд пазара", за да предлагат селекция авторски картини на български художници, ресторант “Космос”, който ще представи българската традиционна кухня и продукти по нов начин под формата на стрийт фууд меню, както и шеф Антоан Верест с L’Instant Catering, който ще приготвя тематично меню всеки уикенд с ястия, които не могат да бъдат открити на други места в града. Магазин “Дюкян Меломан” с качествена селекция музика, ще участва и магазин за втора употреба дрехи FREA, които промотират устойчивия модел на пазаруване на дрехи с по-малко вреда за природата. Партньори на пазара са и Mastercard® TasteBox by André & DiVino, които ще предлагат българско вино от селектирани изби и ще поощряват безкешовото разплащане в зоната на пазара. Посетителите ще могат да се запознаят и с лицата зад Stinky Socks – българска марка чорапи за феновете на екстремните спортове, както и с екипа зад популярния инстаграм акаунт Epoque със селекция винтидж посуда. Магазин Ocha.bg ще представя японската култура и най-вече зелен чай. Пивоварна Kazan Artizan ще предлагат наливна крафт бира, издателство “Рибка” ще украсят кът за четене с избор от прекрасни книги. Ще има и цветен кът, облагороден от български производители на рязан цвят, храстни растения, билки и други сезонни растения.
Любителите на фермерски пазари няма да останат разочаровани, защото ще могат да опитат рибните продукти на “Черноморски улов”, както и подбрани разнообразни български продукти във фермерския магазин на “Женски пазар”.