Обратно Инициативата “Не купувай! Осиновявай!“ оживява във фотоизложба на 1 юли

 

Кампанията на Столична община и “Екоравновесие” представя новите си посланици и специалната им фотосесия в подкрепа на осиновяването на домашни любимци

 На 1 юли Театър „София“ открива Театрален фестивал „На стълбите“. Част от церемонията по откриването е и представянето на изложбата “Не купувай! Осиновявай!“. Специалната фотосесия, посветена на каузата да си вземем куче от приют, а не да купим такова от развъдник или зоомагазин, е идея на актрисата Неда Спасова. Младата актриса спечели за тази кауза много свои колеги от Театър “София”. Всички те с усмивка и отворено сърце прегърнаха както мисията, така и самите бездомни кучета. Емоциите им улови Лилия Йотова, чиито кадри ще радват посетителите на събитието.

Фестивалът ще се проведе на Лятната сцена пред сградата на театъра в периода до 7 юли включително. Програмата му включва постановките „Съблечи се за вечеря“  на Младежки театър „Николай Бинев“, „Нечистата“ на Театър НАТФИЗ, „Балдахинът“ на Театър Българска Армия, „Женска логика“ на ДТ „К. Величков“ Пазарджик, „Портокалова кожа“ на Театър „Възраждане“ и „Слава“ на ДТ Пловдив.  Всички те ще се състезават за наградите за „Най-добър спектакъл“, „Най-добра актриса“ и „Най-добър актьор“, които ще бъдат определени от  авторитетно жури в състав: Ириней Константинов – директор на Театър „София“,  Анелия Янева – театровед и театрален критик, проф. Маргарита Младенова – театрален режисьор и професор в НАТФИЗ, проф. Георги Каприев – професор в Софийския университет и театрален критик, Кирил Вълчев – журналист и генерален директор на медийния партньор БТА. Във фестивалните дни паркът „Заимов“ ще се изпълни с оживление, творчество, споделеност и вдъхновение.

До момента осиновените кучета от приюта на „Екоравновесие“ от началото на 2021 г. са  894, а през 2020 г. са били 1321.