Назад

Започва Фестивала "София Моно" `2017

ФЕСТИВАЛ "СОФИЯ МОНО" - СЪОБЩЕНИЕ


Във връзка с отменената постановка на "Секс за първи път", част от Фестивала „София Моно”, на 07.06.2017 г. в парка на Военната Академия "Г. С. Раковски", организаторите уведомяват, че спектакълът ще се преиграе на 21.06.2017 г., от 21.30 часа в City Mark Art Center.
Не е необходимо билетите да се презаверяват. При невъзможност да посетите постановката сумите ще се възстановяват в централния офис на "Тикетпортал България" на ул. „Славянска” № 42, ет. 3, в срок от седем работни дни считано от 9.06.2017 г., между 10.00 ч. и 18.00 ч., срещу представен закупен билет/ ваучер.
При картови плащания сумите се връщат при посочена банкова сметка на нашия мейл и номер на продажба. За допълнителна информация може да пишете на имейл: info@ticketportal.bg или да се свържете на телефон: +359 2 85 10 554.
Фестивал "София Моно" е част от Календара на културните събития на Столична община.

 

***

От 2-ри до 11-ти юни в парка на Военната академия „Г. С. Раковски” ще се проведе Фестивалът „София Моно”.

Стартирал през 2011 г. като тридневно театрално събитие, с всяка година програмата на фестивала се обогатява, като вече в него се включват не само моно спектакли, а и театрални постановки, музикални вечери на български и чуждестрани изпълнители, кино вечери и популярни формати, като „Пощенска кутия за приказки“. Фестивалът няма аналог в България, като тази година освен театър, програмата ще включва и интерактивни занимания за деца от всички възрасти, кино прожекции и стенд ъп комедия.

Събития с вход свободен:

3 Юни – от 11.00 ч. до 16.00 ч. – премиера на книгата "Приключенията на принцеса Точица" на писателката Ралица Найденова, уъркшопи и креативни занимания, театър и спорт за деца.

4 Юни – „Училище за таланти“ ще представи две детски представления:

„Приказен сън“ – представление приказка – от 14.00 ч. до 15.00 ч.

„Дали да те сравня с летен ден“ (по сонети на Шекспир) – от 15.00 ч. до 15.30 ч.

7 Юни – от 12:00 ч. – Среща с тийнейджъри.

Юлия Спиридонова, лицето на съвременната българска белетристика за деца и юноши представя "Тина и половина", "Графиня Батори", "Макс, всичко на макс" и "Кронос, тоя нещастник" (ИК "Кръгозор").

Юлия Спиридонова е автор на 15 книги, носител на редица престижни награди и отличия, като през 2016 г. получи номинация за най-голямата световна награда за детска литература „Astrid Lindgren”.

10 Юни – 14.00ч. – "Училище за таланти" представя "Повелителят на мухите"


ПРОГРАМА НА ФЕСТИВАЛ „СОФИЯ МОНО”:

2 юни – „Възгледите на един учител за народното творчество“ – Камен Донев

3 юни – Кино вечер – филмът „Двойникът“ на режисьора Николай Волев

4 юни – „Черното пиле“ – Мариус Куркински

5 юни – „Възгледите на един учител за всеобщата просвета“ – Камен Донев

6 юни – Stand up comedy „Нема кво“ – авторски изпълнения на четирима комедианти

7 юни – Новата пиеса „Секс за първи път“

8 юни – Кино вечер – филмът „Идеалът" от Фредерик Бегбеде

9 и 10 юни – Най-доброто от „Пощенска кутия за мръсни приказки“

11 юни – „Пролетна измама“ – спектакъл на Артисти със сребро в косите – Истинските истории на български творци, отдали житейския си път на киното и театъра

Фестивал „София Моно” е част от Календара на културните събития на Столична община.