Назад

Стари сърца за продан

ОБЩИНСКИ КУЛТУРЕН ИНСТИТУТ ДОМ НА КУЛТУРАТА „ИСКЪР”

На 3 май от 18.00 ч. в камерната зала на Дом на културата "Искър" драматургът Юрий Дачев ще представи книгата на Огнян Панов "Горчива мъгла". В събитието ще участва и поетесата Надежда Захариева.

Да пишеш, това означава "да топиш перото в кръвта на сърцето си" – това силно мото следва Огнян Панов. Известният фотограф и журналист, един от основателите на първото списание за мъже у нас, вече е и писател. Дебютната му книга "Горчива мъгла" излезе с логото на Книгоиздателска къща "Труд".

Панов има четири изложби, посветени на бита на етносите в България, пред обектива му са позирали Лили Иванова, Камелия Тодорова, Стефан Данаилов, Катя Паскалева и др. Сега дръзва да разкрие и писателския си талант.

В красиво оформената му първа книга, дело на талантливите Анри Кулев и Ася Кованова са събрани 22 разказа. Оценката на ръкописа, още преди да бъде публикуван като книга, е много висока. Независимо къде отвеждат историите, емоциите, любовта, иронията, преживяванията на героите са земни, човечни и истински.

Огнян Панов е жител на столичния квартал "Дружба".

Вход свободен.