Назад

София Хартиен Арт Фест `2017

Европейска нощ на музеите и галериите, 20 май 2017 г.

ХАРТИЕНА УЛИЦА

В Европейската нощ на галериите и музеите София Хартиен Арт Фест ще подари на столичани нощ, наситена с разнообразни събития, обединени чрез хартиеното изкуство.

Изложби от програмата на фестивала ще бъдат отворени със специални събития, от 18.00 до 24.00 часа:

  • Галерия „ФИНЕС” – АМАТЕРАС – Годишна изложба за хартиено изкуство малък формат.
  • Галерия „АРТУР” – Изложба „ЗЕМНИ ВИЗИИ” на Елиана Анхина (Бразилия) и среща с авторката.
  • Галерия „МИСИЯТА” на Министерство на Външните Работи – Изложба „Древни послания” на Даниела Тодорова и Тодор Тодоров.
  • Галерия „АРТЕ” – от 17.00 до 22.00 часа – вернисаж на изложбата „ИГРА С ОГЪНЯ” на Адрияна Бояджиева.


ХАРТИЕНАТА УЛИЦА – ЛАРГОТО, под стъклените куполи, от 18.00 до 24.00 часа.

Хартиената улица с локация "Ларгото" ще бъде достъпна за посетители от 18.00 ч. до 24.00 ч. и ще покаже произведения на много професионални съюзи – Хайку, Сдружение СОГА – Икебана, Млади автори на ART BOOК. Програмата ще започне с прожекции на филмчета от хартиена анимация за най-малките. Ще има експозиция на хартиени аксесоари от младата авторка Симона Манчева, учеща мода в НБУ.

От 19.00 ч. ще се проведе хартиено шоу, подготвено със съдействието на Посолството на Китайската народна република в България, Институт Конфуций-Велико Търново, със специалното участие на ученици от ЧСУ „Евлоги и Христо Георгиеви” – с изучаване на китайски език.

Ще бъдат представени филми за древни китайски хартии, хартиени техники и занаяти за правене на хартиен аксесоари. Програмата ще продължи с прожекции на пърформанси и театрални трейлъри от хартиени драматични и куклени театри, носители на награди.

В 21.00 ч. ще започне пърформанса „Летящи спомени” на Анджела Барбу от Бразилия, ключов в програмата със своята специфична и много актуална тема – мигриращите хора загубили всичко, но изпълнени с надежда за бъдещето.

В 21.30 ч. ще бъдат прожектирани два филма предоставен от Ню Бояна Филм. „Фермата” е свързан с екологичния начин на живот в България, а вторият филм е кратка разходка в историята и културата на България, представящ културното наследство по нашите земи.

„София Хартиен Арт Фест” е част от Календара на културните събития на Столична община.