Назад

Международен фестивал за испанска музика и танц Abanico

24 – 27 март 2017 г.

https://abanicobg.alle.bg/

Фестивалът се организира от Музикална агенция Artvoices с директор Росица Йорданова, с подкрепата на Отдела по образование към Посолството на Кралство Испания, Института „Сервантес“, Район „Оборище“ на Столична община и 164-та Гимназия "Мигел де Сервантес".

В шестото издание на фестивала ще участват инструменталисти, певци, вокални групи и танцьори от България, Румъния, Македония, Италия, Испания, Португалия, Сърбия, Хърватия, Молдова и Швейцария. Младите изпълнители ще бъдат оценявани от международно жури от утвърдени музиканти, композитори, вокални педагози и музикални продуценти.

Фестивалът започва на 24 март от 11.30 ч. със среща на кмета на Район „Оборище“ - г-н Васил Цолов, с изпълнителите от чужбина, журито и водачите на делегации в театралната зала на 164-та Гимназия „Мигел де Сервантес“.
Програмата ще продължи в кино „Влайкова“ с конкурса за инструменталисти, на 25-ти март ще се пренесе в зала 11 на Националния дворец на културата, където ще се проведе конкурсът за певци и танцьори.

Гала концертът и награждаването на лауреатите във всички категории е на 26-ти март от 16.30 ч. до 19.30 ч. в зала 11 на НДК.