Назад

Церемония по връчването на националните награди за музикално и танцово изкуство КРИСТАЛНА ЛИРА 2017

Съюзът на българските музикални и танцови дейци и Класик ФМ радио за 21-ви пореден път организират тържествена церемония по връчването на националните награди за музикално и танцово изкуство КРИСТАЛНА ЛИРА 2017.

Събитието ще се състои по традиция в Деня на народните будители на 1 ноември 2017 г., от 19.00 часа, в залата на Държавен музикален и балетен център и е под патронажа на кмета на град София – г-жа Йорданка Фандъкова.

Наградите са учредени през 1997 г. с цел създаване на система за обществено отбелязване на забележителни постижения в изпълнителското и танцовото изкуство и се наричат КРИСТАЛНА ЛИРА. Наградите се утвърдиха като професионална оценка на ярки постижения в годишната продукция на музикалното и танцовото изпълнителство и педагогика.

Наградите КРИСТАЛНА ЛИРА представляват статуетка и грамота. Те се присъждат в следните основни направления (жанрове) в музикално-изпълнителското и танцово изкуство:

1. Оперно и оперетно изкуство
2. Музикален фолклор
3. Танцов фолклор
4. Поп и рок музика
5. Педагози
6. Инструменталисти
7. Постановъчен екип
8. Балетно изкуство
9. Джаз
10. Оркестрово изкуство
11. Хорово изкуство
12. Млад изпълнител
13. Диригенти
14. Камерни ансамбли
15. Звук и звуков дизайн
16. Музикална критика

• Наградите КРИСТАЛНА ЛИРА се присъждат за постижения, реализирани в рамките на изминалия концертен сезон и учебна година
• Наградите КРИСТАЛНА ЛИРА са индивидуални и колективни.

ПЛАКАТ