Назад

Кино в ПАРКА с футболна предпремиера, италианска трагикомедия и любов по време на война

Биографичен филм за Пеле
и новата черно-бяла творба на Кончаловски
са част от програмата на „Кино в ПАРКА”
4-8 септември 2017 г.

„Кино в ПАРКА” е един от най-приятните начини да се разсеем от жегите в края на лятото и да започнем новия сезон със специалната филмова селекция, в която тази година има кралско присъствие, футболна легенда, романтични емоции, италиански хумор и черно-бяла военна драма.

Прожекциите НА ОТКРИТО ще бъдат в ПАРКА
на ВОЕННАТА АКАДЕМИЯ „Г. С. Раковски”
всяка вечер между 4 и 8 септември - начало 20:30 часа!

Едноседмичният кино маратон започва на 4 септември (понеделник) с „ЛУДЕТИНИ” – едновременно трогателен и забавен, новият филм на Паоло Вирдзи разказва историята на две приятелки и пътуването им отвъд ограниченията, които обществото ни налага. Беатриче и Донатела влизат в челен сблъсък с реалността, която се опитва да ги окове в скучната рутина на престорено благоприличие и социално правилно поведение. 

„СЛАДКИ СЪНИЩА” ни очакват на 5 септември (вторник), когато травмите от детството на журналиста Масимо Грамелини се разкриват в проникновена психологическа драма под режисурата на Марко Белокио, с участието на страхотната актриса Беренис Бежо.

В Деня на Съединението - 6 септември (сряда) ще гледаме новият филм на Андрей Кончаловски „РАЙ”. Какъв е прочита на руския режисьор по класическата тема за любов по време на война и как се променя представата за рай на главната героиня Олга, влюбена в немски офицер? Бурна връзка, възможност за бягство и неочакван обрат в черно-бялата творба, посветена на спомените за миналото...

„БЕЛГИЙСКИЯТ КРАЛ” на 7 септември (четвъртък) ни води към приключенията на един аристократ в неговото инкогнито-пътешествие през Балканите. Как изглежда България през погледа на Краля? Един поучителен разказ на Джесика Удуърт и Петер Бросенс за лекотата, с която можем да запазим човечността си, дори при неблагоприятни обстоятелства...

Кулминацията на „Кино в ПАРКА” ще бъде в последния ден - 8 септември (петък), когато с биографичния филм „ПЕЛЕ: РАЖДАНЕТО НА ЕДНА ЛЕГЕНДА” ще проследим пътя на успеха на един от най-великите майстори на прочутата в цял свят игра – от бразилските гета до най-високите върхове в кариерата на футболиста.

Билетите ще се продават на място 30 минути преди прожекциите на цена 10 лева. Пакет „Четирима на кино” с билети по 8 лева.

„КИНО В ПАРКА” Е ИНИЦИАТИВА НА СОФИЯ ФИЛМ ФЕСТ И СЕ ОСЪЩЕСТВЯВА С НЕОЦЕНИМАТА ПОДКРЕПА НА СТОЛИЧНА ОБЩИНА И ПАРК ВОЕННА АКАДЕМИЯ „Г. С. РАКОВСКИ”.