Назад

Продължава забраната за събиране на хора на едно място и за разходки в парковете и градските градини

Продължава забраната за събиране на хора на едно място и за разходки в парковете и градските градини

Столичната община ще подготви строга организация при препоръка от страна на Националния оперативен щаб за отваряне на паркове.

Продължава забраната за събиране на хора на едно място и за разходки в парковете и градските градини в София във връзка с противоепидемичните мерки съгласно заповедта на министъра на здравеопазването.

Продължава и недопускането на граждани на територията на Природен парк „Витоша“.

Засилен контрол и проверките за спазването на физическа дистанция се извършват от екипите на Столична дирекция на вътрешните работи и общинска полиция. Те ще продължат и в почивните дни, събота и неделя.

Столичната община подготвя строга организация при препоръка от страна на Националния оперативен щаб за отваряне на големите паркове за малките деца и родителите им.

Това изисква сериозен човешки ресурс и подготовка. Нашата задача е да сме готови с организацията за поетапно допускане на хората в парковете. Необходими са ясни правила за разходка на малките деца в определени часове, еднопосочност по големите алеи, за да няма засичане и струпване на хора, без използване на площадките за спорт и игра, както и на пейките и т.н.

На 26 април, неделя, Столичната община чрез дирекция „Аварийна помощ и превенция“ ще направи обучение на екипите си за създаване на необходимата организация на терен. В учението участват единствено служители на Столична община и доброволци от формированието на Столична община. Забраната за разходки в паркове и градски градини продължава да е в сила.