Обратно 1662 души се имунизираха срещу COVID-19 в последния уикенд на август

1662 души се имунизираха срещу COVID-19 в последния уикенд на август в „зелените коридори“, организирани от Столична община. От началото на кампанията през почивните дни в изнесените пунктове в София са поставени общо над 18 200 дози.

Столичани имат възможност да избират от всички разрешени до момента от ЕС възможности за ваксини.

Мобилните кабинети през уикендите се намират в Културния дом в кв. "Дружба", читалище „Асен Златаров“ в кв. Христо Ботев, както и в търговските центрове The Mall, "България Мол", "Парадайс център", "Сердика център" и "Ринг Мол".

Медицинските екипи, които извършват ваксинацията в тях са от общинските болници и ДКЦ-та. Организацията и осигуряването на ваксини се прави от екипите на дирекциите „Аварийна помощ и превенция“ и "Здравеопазване" на Столичната община.

В работни дни желаещите могат да се имунизират в общинските ДКЦ-та, където до 27 август са поставени 17 167 дози срещу COVID-19. Повече информация за кабинетите за ваксинация може да се намери ТУК.

Продължава и инициативата на Столична община за извършване на имунизация на място при предварителна заявка от предприятия и фирми. На сайта на Контактния център на Столична община https://call.sofia.bg/ е публикувано заявление, което управителите на фирмите могат да попълнят, за да поискат ваксинационен екип да ги посети на място.

Консултантът на Столична община по ваксинационния процес проф. Тодор Кантарджиев продължава да се среща с работещите в общинските предприятия, за да ги запознава с предимствата на имунизацията и да отговаря на поставените от хората въпроси по темата. Такива срещи вече се проведоха в Метрополитен, ЦГМ,  Завода за отпадъци и общинските социални домове.