Назад

Кметът на район в Босна и Херцеговина с интерес към опита на София

Опитът на София в областта на екологията, управлението на отпадъците, развитието на градския транспорт, както и на туризма бяха основните теми на разговор между кмета на Столична община Йорданка Фандъкова и кмета на дистрикт Бръчко в Босна и Херцеговина Синиша Милич. На срещата присъства и зам.-кметът на Столична община д-р Тодор Чобанов.

Г-н Милич е на посещение в София и се интересува от проектите на София за модернизиране на транспорта и разкриване на културно-историческото наследство. Двата града ще работят по партньорски проекти.

Кметът Фандъкова посочи приоритетите в развитието на града: екологията, модернизирането на градския транспорт, разширяване строителството на метрото, което е основен транспортен и екологичен проект. Столична община инвестира в разкриването на културно-историческо наследство общински и европейски средства в центъра на града, под базиликата "Света София", дала името на столицата, в първия археологически парк "Западна порта", в неолитното селище "Слатина", както и в откриването на Музея за история на София.