Назад

Над 130 проверки на строителни обекти е извършил Столичният инспекторат от началото на януари до сега

Ежедневен контрол на строителните обекти извършват служителите на Столичния инспекторат. На терен всеки ден се контролират строителните площадки, като при проверките едни от най-честите нарушения, които констатират инспекторите и налагат санкции, са липса на устройство за измиване на ходовата част на строителната техника, която излиза от обекта; липса на плътна строителна ограда или частично изградена такава; разполагане на строителни материали на общински площи без разрешение; заемане на тротоари и други общински площи с техника или материали без разрешение; замърсяване на пространството около обекта.

Най-голям дял от нарушители тези дни на проверката са установени в районите "Панчарево", "Лонезец", „Изгрев".

При направените проверки за периода са съставени 49 броя актове за установяване на административно нарушение на технически ръководители на строежи.

Екипи на Столичен инспекторат и служители на Общински строителен контрол – „Панчарево“ извършват от 7 януари съвместни проверки на строителни обекти в района. Проверяващите са констатирали редица нарушения в обекти, находящи се в с. Бистрица, с. Лозен и с. Панчарево, за което има съставени 7 акта. Проверките продължават в с. Кокаляне и с. Пасарел.

Целта на проверките е да се ограничи замърсяването на площите за обществено ползване, както и замърсяването с фини прахови частици на въздуха.