Столични училища участват в проект „Вдъхновяема енергия“

 "Проектът „Вдъхновяема енергия“ е наш общ проект на  Столична община и училищата и се радвам, че съм заедно с учениците от  48. ОУ „Йосиф Ковачев“, защото те са сред първите, които ще покажете силата на тази енергия. Тук ще видим и още една добра енергия, която движи друг проект на училището: „Ученици преподават на ученици“." Това, каза заместник-кметът на Столична община Йоана Христова преди началото на първия урок от пилотния образователен проект „Вдъхновяема енергия“.  Училището е едно от десетте, в които вече се  изпълнява  този проект на Столична община. За реализацията училищата, участващи в него, получиха от общината образователен  пакет, който включва: модел на вятърна турбина, соларен фотоволтаичен модел и соларен модел за затопляне на вода. Той ще бъде използван  при представяне на темата „Енергия“ и нейното влияние върху климата и въздуха пред учениците.

Експерти от дирекция „Климат, енергия и въздух“ на Столична община участваха в провеждането на демонстрационни уроци пред Клуб по роботика на 122. ОУ „Николай Лилиев“ и в 23. СУ “Фредерик Жолио-Кюри“, където представиха моделите пред ученици от 4. клас.

До края на учебната година експертите ще посетят всички училища, включени в проекта, за да участват с демонстрационни занимания.

 

 

 

13.12.2019