Район „Люлин” обявява вакантно място за длъжността "главен специалист" в отдел „Административно и информационно обслужване”

СТОЛИЧНА ОБЩИНА – РАЙОН “ЛЮЛИН”

О  Б  Я  В  А


    
Столична община – район „Люлин”, обявява вакантно място за длъжността "главен специалист" в отдел „Административно и информационно обслужване”, при следните условия:

1. Минимални изисквания за заемане на длъжността „главен специалист“:
– образование – средно;
– професионален опит – 2 години;
– да притежава следните компетентности: работа в екип, комуникативна компетентност, ориентация към резултати, фокус към клиента (вътрешен/външен), професионална компетентност;
– Допълнителни изисквания:  компютърна грамотност и познания за основните и специализирани програмни продукти, с които се работи в отдела.

2. Кратко описание на длъжността:
1. Да приема и да извършва компютърна обработка на постъпилите заявления за промяна на постоянния адрес (ЗПА) и адресни карти за настоящ адрес (АК).
2. Да приема заявления и издава удостоверения въз основа на регистъра за населението по искане на граждани съгласно Наредба № РД-02-20-6/24.04.2012 г. (ДВ, бр. 37 от 15.05.2012 г.)
3. Да съставя лични регистрационни картони по установен образец на гражданите с постоянен адрес на територията на ж.к. „Люлин”.
4. Да извършва актуализация на лични регистрационни картони при промяна на съдържащите се лични данни: семейно положение, раждане, смърт, и отразява пристигнали актуализационни съобщения от други столични райони или общински администрации.
5. Да въвежда информация в електронните регистри на актовете за раждане, актовете за граждански брак и актовете за смърт.
6. Да извършва справки за вярност на ЕГН.
7. Да подава искане за ЕГН на чужденци със статут на постоянно пребиваване в страната и придобили българско гражданство с Указ на Президента и съставяне на лични регистрационни картони.
8. Да обработва документи от Министерство на правосъдието за лицата, получили или освободени от българско гражданство.
9. Да изготвя отговори на писма от различни институции и молби на граждани, постъпили в районната администрация, отнасящи се до гражданското състояние.
10. Да участва в изпълнението на допълнително възложени задачи от ръководството на район “Люлин” и началник-отдела, свързани с преките му служебни задължения.
11. Да осъществява спешни вътрешни и външни контакти по нареждане на ръководителя във връзка с изясняването на възникнали проблеми по отделни въпроси, свързани с естеството на работата на отдела.
12. Да информира началник-отдела за открити грешки и възникнали проблеми.
13. Да участва в решаването на проблеми, свързани с естеството на задълженията му.
14. Да подпомага с професионални съвети старшите специалисти в отдела.
15. Да замества старши специалист ЕСГРАОН,  когато е необходимо, като спазва и прилага изискваните права и задължения.
16. Предоставяне на административни услуги на граждани, заявени по електронен път.
17. При изпълнение на служебните си задължения обработва лични данни, в зависимост от служебната необходимост и съдържание на обработваната документация, при стриктно спазване на действащото законодателство, регламентиращо обработването на лични данни.

3. Граници (от – до) на основната заплата, определени за длъжността –
"главен специалист" АИО – ЕСГРАОН –
780 лв. – 1 600 лв.

4. Необходими документи:
1. Заявление за работа – свободен текст;
2. Автобиография;
3. Копия от документите за придобита образователно-квалификационна степен;
4. Документи, удостоверяващи продължителността на професионалния опит.

5. Място и срок за подаване на документите – до 16:30 часа на 28.02.2023 г. (вторник), в деловодството на СО – район “Люлин”, гр. София, бул. „Захари Стоянов“ № 15.
Телефон за връзка: 02/9237-211 – експерт „Човешки ресурси“.

 

 

01.02.2023