Кметът Фандъкова: Работим по 8 големи пътни обекта, очаквам да започнем още 3 през лятото

"Изпълнява се последният етап от ремонта на ул. “Николай Коперник“ в район „Слатина“, която е с важно значение за целия район. Обектът е част от моята програма, по която изграждаме ключови булеварди за града, както и големи квартални улици. "Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова.

"Предстои да се довършат тротоарите и новото осветление. До края на месец юни се очаква да приключи работа по полагането на износващия пласт асфалт, ако времето е подходящо, – посочи също столичният кмет. – Това е третият етап от ремонта на улицата. В предходните два етапа са ремонтирани участъците от ул. „Николай Коперник“ от бул. „Цариградско шосе“  до ул. „Шипченски проход“ и от ул. „Шипченски проход“ до ул. „Гео Милев“.

В момента работим по общо 8 големи обекта като бул. “Филип Кутев“, „Ломско шосе“, ул. “Кукуш“. Очаквам да започнем изграждането на още три" – каза също кметът Фандъкова. По думите ѝ "приключила е процедурата за изпълнител за бул. “Тодор Каблешков“ и ако няма обжалване, ще може да започне изграждане. Ще започнем ремонт на ул. “Народен герой“ в район „Овча купел“, където работим и по ул. “Народно хоро“. На бул. "Рожен" от надлеза над жп линия до Северна скоростна тангента се очаква да стартира работа в края на август.
 

Снимки Аделина Ангелова