Кметът Васил Терзиев връчи награди на деца от Спортното 153. училище "Неофит Рилски" в София

Столичното 153. Спортно училище “Неофит Рилски” награди най-добрите спортисти, отбори и треньори за техните спортни постижения. Кметът на София Васил Терзиев връчи наградата на абсолютната европейска шампионка по художествена гимнастика с ансамбъла на България Радина Томова. В топ 10 бяха още състезатели по тенис, джудо, баскетбол, бокс.

Кметът пожела на децата да бъдат здрави и да се грижат за себе си, за да продължават да ни правят горди с успехите си. “Винаги се вълнувам, когато български спортист е на почетната стълбица и звучи химнът на България” – каза Васил Терзиев.

Терзиев благодари на учениците, че дават най-доброто от себе си, а на техните учители – за това, което правят за децата. “Не трябва да забравяте тези хора, които ви дават тласък в живота, учат ви на дисциплина и на най-важните уроци. Връщайте се към училището и след като завършите и помагайте да става по-добро. За да могат децата, които идват след вас, да надскочат вашите успехи” – добави той.

След награждаването кметът Васил Терзиев и директорката на 153. Спортно училище "Неофит Рилски" Мариана Цветкова откриха реновирания физкултурен салон.



 

01.02.2024