Обратно Фандъкова: Започваме тестването за COVID-19 на шофьорите на градския транспорт

„От днес, 18 април, започва тестването за COVID-19 на шофьорите на градския транспорт“– това съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова.

„Заедно със столичната РЗИ сме осигурили 400 теста за изследване на водачи от гаражите “Малашавци” и “Дружба”, като тестването ще се извърши поетапно“ – посочи Фандъкова.

В двата гаража работят засега единствените два случая на шофьори с положителни проби за вируса. Тестовете на техните контактни лица от първи ред са отрицателни.

„Планира се поетапно тестване на всички 2 000 водачи на наземния градски транспорт. За да гарантираме движението на градския транспорт, от самото начало на епидемията сме въвели работа на екипи, които нямат контакт помежду си“ – каза кметът Фандъкова.

„Продължава тестването на контактни на болни от коронавирус в кв. “Факултета” и ж.к. “Филиповци”. Въведените частични, ограничителни мерки целят да се спре разпространението на заразата и да опазим живота и здравето на хората. Опитите за провокиране на напрежение и противопоставяне на хората са дискриминация на етнически принцип и са непростими в такъв момент“ – посочи също столичният кмет.