Новини СПОРТ

Кметът Фандъкова даде старт на Програма „Ваканция“ 2021 г. на Столична община

"Инвестираме в развитието на възможностите за спорт в училище и квартала, близо до дома. Програма „Ваканция“ е цялостна инициатива за занимания на децата и младежи през лятото в София. Над 50 дейности сред които спорт, занимания с изкуство, обучения по безопасност на движението по пътищата и приложно колоездене, туристически обиколки на културно-историческите забележителности в София, туристически походи на Витоша. Възможности за занимания на открито предоставя и спортния комплекс „Възраждане“, където от 9 до 11 часа деца и ученици безплатно могат да ползват спортните игрища и тенис маси." Това заяви кметът на София Йорданка Фандъкова, която днес даде старт на Програма „Ваканция“ 2021 г. на Столична община.

"В Програма „Ваканция“ на Столична община преди няколко години обединихме различните възможности за активности през лятото и ежегодно в нея се включват над 1500 ученици" – посочи също Фандъкова.

Над 30 места като спортни площадки, тенис игрища, фитнеси на открито и др. локации в столицата ще предоставят свободен достъп до разнообразни спортове и занимания с изкуство.

Предвидени са и туристически походи на Витоша.

Музеят за история на София също отварят вратите си за ученици.

Общо 150 професионални треньори и преподаватели са ангажирани с провеждането на инициативата.

Откриването на Програмата се проведе в спортен комплекс „Възраждане“, който се стопанисва от Общинското предприятие „Спортна София 2000“.