Новини СПОРТ

Безплатни туристически обиколки се организират от Програма „Ваканция“ на Столична община

Професионални екскурзоводи ще представят най-интересното от центъра на София в четири специални обиколки за деца и младежи. Предвидени са сутрешни и вечерни турове. На 29 юни и 13 юли с начален час 10:30 и на 6 и 20 юли от 16:30 ч. Включването става след записване в Туристическия информационен център в подлеза на СУ „Св. Климент Охридски“, групите ще бъдат до 25 души, а началната точка е пред „София хотел Балкан“.

„Туристическите обиколки се организират за пръв път в Програма „Ваканция“ на Столична община. През тази година в нея има над 50 различни дейности за децата и младежите в лятна София“ – съобщи Мирослав Боршош – заместник-кмет по направление „Култура, образование, спорт и младежки дейности“.

Голяма част от дейностите, сред които спорт, занимания с изкуство и различни обучения ще се провеждат на открито и на различни места в кварталите, което ще ги направи леснодостъпни за децата. В програмата участват над 150 професионални треньори, преподаватели и обучители. Освен с туристическите обиколки, програмата през тази година е обогатена и с тренировки по нови видове спорт и курсове по безопасност на движението и първа долекарска помощ. Над 30 са местата, на които ще се провеждат заниманията, сред тях  Музей за история на София и Археологическото ниво на базиликата „Св. София“, комплекс „Спортна София“, училищни басейни и др. Всички занимания са безплатни, пълна информация за програмата и начините за включване можете да намерите на https://www.sofia.bg/en/web/guest/municipal-program-vacation