Назад

Платформа за интензивен танцов трейнинг АТОМ Хореографски Серии #4 (5 – 12 септември)

 

Четиримата талантливи танцови артисти, които ще маркират АТОМ Хореографски Серии #4 със своя индивидуален подход, стил и енергия, са: Коста Каракашян – в направление Видео Танц, Пепи Колева, която ще експериментира в Сайт-Спесифик и Яница Станкева & Цветина Матова, които ще работят като екип в Сценично Пространство.

Тази година Атом Хореографски Серии #4 ще се проведе в периода 5 – 12 септември в София. Платформата ще бъде посветена на локалната независима сцена, като основен фокус ще бъдат развиващи се и работещи в сферата на съвременния танц в България хореографи и танцьори! Все пак, Сериите ще запазят своя международен облик, включвайки от дистанция партньорите си от САЩ, Великобритания, Чехия и Германия, създавайки онлайн мост между българските танцьори и утвърдени експерти в съвременния танц от различни краища на света.

Отворената покана за танцьори е с краен срок 30 август, а кандидатстването става чрез апликационна форма. Селектираните танцьори ще работят с хореографите в три различни направления на танца: Видео танц, Сайт-спесифик (site-specific) и Сценично пространство. Кулминацията на проекта ще бъде на 12 септември 2020 г. в ТР “Сфумато”, когато пред публика ще бъдат представени създадените по време на Серии #4 – танцова миниатюра за сцена, прожекция на видео танц и сайт-спесифик пърформанс!

За тези, които не могат да се включат в целия период на тренинга, ще има ОТВОРЕНИ КЛАСОВЕ на 5 – 6 септември. Това е добра възможност за запознанство с подхода на младите  хореографи, придобиване на опит и създаване на контакти. След тези два дни на отворени класове, танцьорите, подали апликации за целия период (5 – 12 септември), ще се разпределят в трите направления на случаен принцип – интригуващо предизвикателство както за хореографи, така и за танцьори.

Тази година АТОМ Хореографски Серии е част от Календара на културните събития на Столична община и се осъществява в партньорство с Dance Station, ТР “Сфумато”, Хармоника, Bridget FISKE, Joseph LAU, MOMENTUM: New Dance Works, Фото-Корпус. Платформата за международен обмен и среща на танцьори, хореографи, мениджъри и продуценти от сферата на съвременния танц оформя динамично пространство, в което всички участници се обучават, сътрудничат, реализират партньорства и експериментират през различни танцови методи.

Актуална информация ще бъде публикувана регулярно на fb страницата ATOM Choreographic Series, където ще може да научите и повече детайли за провеждане на програмата тази година.