Назад

Започва фестивалът „Опера в парка“ (от 19 юни до 26 юли 2020 г.) на Софийската опера

 

11-ото издание се открива на 19 юни, петък, от 10 ч. в Парка на Военната академия „Г. С. Раковски“ с „Вълшебната флейта“ от Моцарт – адаптирана версия за деца

Софийската опера и балет се готви за 11-ото издание на своя летен фестивал „Опера в парка“ на Военна академия „Г. С. Раковски“. Той ще се проведе от 19 юни до 26 юли 2020 г.  Фестивалът успя да се наложи като едно от най-атрактивните културни събития в София през летния сезон и предпочитана дестинация за софиянци, български и чуждестранни туристи.

Тази година програмата му е ориентирана изцяло към детската аудитория.

Най-младите почитатели на операта ще се срещнат отблизо с прочути приказни герои, които ще бъдат представени от артисти и музиканти от Софийската опера и балет.

На Малката сцена в Парка на Военна академия "Г. С. Раковски" ще бъдат представени спектаклите: „Вълшебната флейта“ за деца от Моцарт, „Трите прасенца“ от Александър Райчев, „Мечо Пух“ от Андрей Дреников, „Червената шапчица“, музика Александър Владигеров, и концерт-спектакъла „Веселите малчугани". Режисьор – Юлия Кръстева.

Оперният фестивал "Опера в парка" се провежда под патронажа на кмета на София г-жа Йорданка Фандъкова и е част от Календара на културните събития на Столична община за 2020 г.

Повече информация за програмата на "Опера в парка" можете да намерите на Фейсбук профила и на сайта на Софийската опера и балет: www.operasofia.bg.