Кметът на София Йорданка Фандъкова провери новия участък на ул. “Николай Хрелков“ в кв. „Горна баня“

Днес ще бъде пуснато движението по новия участък от ул. “Николай Хрелков“ в кв. “Горна баня“. Кметът на София Йорданка Фандъкова провери на място работата заедно с кмета на "Овча купел" Ангел Стефанов и зам.-кмета по строителство на Столична община инж. Цветан Божинов.

Изградена е нова улица с асфалтова настилка с две платна за движение. Строителните дейности са извършени по съществуващо положение, като са изпълнени канализация, отводняване и едностранно тротоар. Поставят се и необходимите пътни знаци за движение.

Новото трасе на ул. “Николай Хрелков“ е с дължина 600 м. Финансирането е направено със средства от бюджета на Столична община в размер на 1 685 лева. Възложител на обекта е район „Овча купел“.

Ул. “Николай Хрелков“ е едно от главните входно-изходни трасета за квартала.

Кметът Фандъкова посочи, че "ще финансираме осигуряването на идеен проект за изграждане на трасето на улицата и в останалия, неремонтиран участък, който е със стара паважна настилка. След изготвяне и съгласуване на идейния проект ще се пристъпи към избор на изпълнител.

По искане на гражданите ще изпълним и повдигнати пешеходни пътеки " – каза също Фандъкова.

Готов е и проектът за нова детска градина в „Горна баня“, за който кметът Фандъкова защити финансиране от държавния бюджет. "С кмета на "Овча купел" се разбрахме да започнат процедурата за избор на изпълнител. И тъй като голяма част от членовете на Инициативния комитет на "Горна баня" сега са част от ръководството на район „Овча купел“, разчитам на тях да работят активно за този проект, както и досега" – посочи също Фандъкова.