Кметът на София Йорданка Фандъкова провери рехабилитацията на бул. “Искърско шосе“

 

Движението е възстановено, продължават довършителни работи по изграждането на тротоарите, велосипедна алея и вертикална планировка

Кметът на София Йорданка Фандъкова провери бул. “Искърско шосе“, където се извършва цялостна рехабилитация в участъка от ул. ”Туше Делииванов” до ул. ”Илия Бешков” с дължина около 900 м.

Движението е възстановено. Продължават довършителни работи по изграждането на тротоарите, велосипедна алея и вертикална планировка. Предвижда се при благоприятни метеорологични условия работата да приключи през юни.

Кметът Фандъкова възложи на зам.-кмета по строителство инж.Цветан Божинов и кмета на район "Искър" Ивайло Цеков да се предвидят допълнителни дейности: да се подменят и изградят спирконавеси на градския транспорт по бул. “Искърско шосе“, както и да се ремонтира ул. „5001“ от ул. “Димитър Пешев“ от входа на кв. “Димитър Миленков“.

Изпълнена е цялостна подмяна на пътната настилка бул. “Искърско шосе“ от ул. ”Туше Делииванов” до ул. ”Илия Бешков”, ремонтирани са отводняването, подменени са всички бетонови бордюри. Обновено е уличното осветление с енергоспесяващи осветителни тела. Монтирани са нови светофарни уредби на регулираните кръстовища.

От 13 май стартираха и ремонтни работи по бул. „Асен Йорданов” в участъка от бул. „Цветан Лазаров” до ул. „Капитан Димитър Списаревски”.

 

Фотограф: Аделина Ангелова