Кметът на София Йорданка Фандъкова се включи в доставките с екипите на общината и доброволци

Тази седмица 165 възрастни хора получиха до дома си храна и лекарства, от които се нуждаят. Днес и кметът на София Йорданка Фандъкова се включи в доставките с екипите на общината, към които работят и доброволците от общинското доброволно формирование, БЧК и граждани.

От Столичната община доставките се осъществяват от екипи на дирекция „Аварийна помощ и превенция“ и „Социален патронаж“.

„Драгомира, Лидия и Виктория, на които днес занесох храна и лекарства, стриктно спазват препоръките и не излизат от вкъщи. Разбира се, излизането навън и контактите с приятели им липсват. Искаха да кажат на повече хора, че сега е важно да сме отговорни и единни и затова го казвам и от тяхно име. Останете вкъщи! Ние можем да Ви помогнем при нужда!“ Това каза кметът Фандъкова и написа в своята фейсбук страница.

От началото на епидемията Столичната община организира доставки по домовете за възрастни хора. 40 човека от дирекция „Аварийна помощ и превенция“, 18 служители на дирекция „Транспорт“, 28 доброволци от доброволното формирование на София и 27 доброволци от БЧК и граждани всеки ден отговарят на обажданията и носят храна до дома.

Общината и БЧК разполагат с по 40 човека от нашите доброволни формирования, които също се включват по график. Първият екип граждани, които се записаха за доброволци, включва 28 човека. През следващата седмица и те ще бъдат включвани в доставките, защото работата ни се разширява.

Кметът Фандъкова благодари на всички граждани, които се записват за доброволци, както и на екипите на дирекция „Аварийна помощ и превенция“.