Фандъкова благодари на всички, които искат да участват с труд или дарение

"Благодаря на всички граждани, фирми и НПО, които искат да участват с труд или с дарения в тази тежка ситуация" – заяви чрез Фейсбук кмета на София Йорданка Фандъкова.

"Благодаря на "Макдоналдс", които доставят чай и сандвичи на екипите на полицията, които изпълняват 12-часови дежурства на контролните пунктове около София.

Получихме дарение от 4 050 предпазни маски от фабрика "Аполо" от Враца, които ще използваме за общинските болници, служителите и доброволците, които участват в грижата за възрастните хора. Желание да дарят маски заявиха и от "Технополис", а от "Нестле", магазини "345" и Минерална водя "Банкя" – храна и напитки."

Фандъкова благодари и на екипа на софийската Гимназия по дизайн "Елеонора Вазова", на директора г-жа Даниела Шошова и старши учител Джина Бонева, които изработиха 100 маски за здравните медиатори, които работят в ромските квартали.

"Доброто не се мери по големина. Всяко желание и участие са равни и показват нашата сила като общност и хора, които се грижат един за друг, без да се познават, без да искат в замяна нещо друго, освен да сме здрави" – посочи също кметът.

Събраните от дарителската сметка на Столичната община средства са за подпомагане на социалните услуги и общинските болници.