Кметът Фандъкова прие дарение от два автомобила от Moto-Pfohe за доставка на храна по време на извънредното положение

Общо 229 са доброволците, готови да помагат на възрастните хора в София

"Днес получихме два автомобила „Форд“, които да използваме за доставка на храна до домовете по време на извънредното положение." Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова, която получи ключовете на два автомобила. Тя се включи и в извършването на първата доставка от храна за пациентите и персонала на болницата за продължително лечение в Панчерево. В нея се лекуват хора, които са прекарали тежки инсулти.

"Благодаря на Moto-Pfohe, на управителите Атанас Фурнаджиев и Масухиро Ояма, които се свързаха с мен преди ден и поискаха да помогнат с два лекотоварни автомобила. Така и те се включиха в екипа на тези, които "Носим добро вкъщи" – каза също Фандъкова.

Общо 229 са доброволците, готови да помагат на възрастните хора в София. През тази седмица включихме 10 от тях към екипите на общината и на БЧК. Предстои да увеличим броя на гражданите-доброволци, за да можем да поемем разширяването на кръга от хора, на които помагаме.

Всеки ден над 3000 души получават храна вкъщи. От тях 1500 – от общинския социален патронаж, 1100 безплатен топъл обяд, със средства от социалното министерство, 200 души получават безплатна храна от дарители и над 30 възрастни всеки ден получават покупки от храна и лекарства до дома.