Продължава извършването на обработки на зелени площи срещу кърлежи

 

Към момента е направена първата обработка срещу ларви на комари, кърлежи и гризачи във всички общински паркове и градини. Извършена е ларвицидна обработка и дератизация на всички транспортни ивици и част от гробищните паркове.

Започнаха първите обработки срещу кърлежи и гризачи в междублоковите пространства на районите на Столична община. Те се изпълняват по годишен график поетапно и съобразно климатичните условия.

При благоприятни метеорологични условия на 23.04.2020 г. предстои да бъде проведена дезакаризация и дератизация в междублоковите пространства на район „Овча купел“ и район „Надежда“, а на 24.04.2020 г. ще се проведе обработка срещу кърлежи и гризачи в междублоковите пространства на район „Изгрев“ и район „Лозенец“.

Изпълняват се и обработки на гробищните паркове, като на 23 април 2020 г. предстои да бъдат обработени гробищните паркове „Драгалевци“, „Симеоново“, „Горна баня“, „Княжево“, „Дървеница“, „Банкя – полето“. В петък, на 24.04.2020г., ще се обработват площите в Централни софийски гробища.

Третираните терени се обозначават с табели за вида обработка – използвания препарат, карантинен период, фирмата изпълнител и телефон за контакт.

Обработките се извършват рано сутрин до 10:00 часа при благоприятни климатични условия и при окосена трева. Обработват се общински зелени площи, по възлагане от Столична община – дирекция „Зелена система“. Специализираният контрол се осъществява от експерти на Столичната РЗИ.