Издател на активи

Обратно 9 102 деца са приети на първо класиране в детските градини и ясли на София

Днес в сградата на Столичната община в присъствието на родителски организации и представители на работната група се  извърши първото класиране за прием на деца в самостоятелните детски ясли, детски градини и подготвителни групи в училищата.

"Общо 18 806 деца, от които 1 793 за преместване в друго детско заведение, кандидатстваха за обявените 12 150 места. На първо класиране бяха приети 9 102 деца и останаха свободни 3 048 места. Главният недостиг остава в яслена възраст, което е съответно около 5 000 места." Това каза зам.-кметът Тодор Чобанов. За детските градини, в които се извършват строителни дейности, не са обявени места за деца в яслена и първа градинска възраст. Те ще се обявят след въвеждането на обектите в експлоатация.

Второто класиране ще се проведе на 30 май, а трето и четвърто класиране са съответно на 13 юни и 27 юни.

Текущи класирания за учебната 2020/2021 г. ще се провеждат ежеседмично от 29 август 2020 г.

Столичната община продължава  своята програма за изграждане на нови  детски градини и разкриване на нови места. В момента се изграждат и реконструират 9 детски градини в районите „Овча купел“, „Владая“, „Подуяне“, „Красно село“, „Искър“, „Люлин“, „Изгрев“, „Илинден“ и  „Лозенец“. Предстои откриване на строителна площадка на нова сграда в „Триадица“ и реконструкция на етернитова в район  „Студентски“.