Издател на активи

Обратно Приключиха строителните дейности по цялостната реконструкция на ДГ № 122

Предстои сградата да бъде въведена в експлоатация и да бъдат разкрити нови 250 места за прием на деца. Това установи проверка на кмета на София Йорданка Фандъкова и кмета на район "Люлин" Милко Младенов. 

Строителството на обекта е възложено и се контролира от районния кмет, а средствата са осигурени по Програмата на кмета Йорданка Фандъкова за строителство на нови детските градини. Целта е да се преодолее недостигът на места за децата над 3-годишна възраст. 

Сградата  е била предоставена за ползване на частно училище и след връщането ѝ обратно на Столичната община започва цялостно преустройство, за да се превърне в детска градина за 10 групи.

В момента в "Люлин" се изграждат още две нови детски заведения: нова детска градина за 10 групи в район "Люлин 3" на мястото на етернитова сграда и нова детска ясла за 2 групи в периметъра на ДГ № 101.

Към настоящия момент са сключени договори за проектиране, инженеринг и строителство за 36 обекта, от които 19 обекта, 3 ясли и 16 ДГ са в процес на строителство.