Обратно Кметът Фандъкова провери изграждането на нова сграда на Детска градина № 119 и спортна инфраструктура в 30. СУ в район „Възраждане“

Кметът на София Йорданка Фандъкова провери изграждането на нова сграда на Детска градина № 119 и спортна инфраструктура в 30. СУ „Братя Миладинови“ в район „Възраждане“.

В детската градина ще бъдат разкрити три групи – две градински и една яслена.

В момента е завършен грубият строеж на сградата. С разширението ще бъде осигурен и физкултурен салон. Нова кухня и обслужващи помещения ще бъдат поместени в сутеренния етаж на градината. Предвиден е и кабинет за деца със специални образователни потребности.

Очаква се детската градина да бъде завършена през пролетта на 2022 г.

В момента в София се изграждат 15 сгради за детски градини, като пет от тях се предвижда да бъдат завършени тази есен.

Кметът Фандъкова провери и строителните работи, които се извършват в двора на 30. СУ „Братя Миладинови“, където се обучават около 1000 деца. За новата учебна година в двора на училището ще бъдат готови пет спортни игрища. Миналата година в столичното училище бяха завършени нов басейн и физкултурен салон, реконструирани и въведени в експлоатация, след като са били затворени преди 30 години. В басейна и през лятото тренират деца от спортна школа. Обновяването на спортната инфраструктура на училището включва нови 5 спортни площадки – две за баскетбол, футбол, волейбол и минифутбол. Към тях в южната част на двора се обособяват и трибуни. Изграждат се и външни стълби, нови тротоарни настилки в дворното пространство и озеленяване.

На проверката присъстваха и кметът на район „Възраждане“ Савина Савова и зам.-кметът арх. Николай Диков.