Назад

Затварят нов участък от бул. „България" за ремонт

02.07.2020 г., с. 8

 

Затварят нов участък от бул. „България" за ремонт

 

От събота ще започне ремонт на нов участък на столичния бул. „България" между булевардите „Тодор Каблешков" до бул. „Гоце Делчев". Това обяви кметът на София Йорданка Фандъкова, която инспектира строителните дейности. В момента се ремонтира отсечката от Околовръстния път до моста в Бояна, посока център. Кметът заяви, че дейностите се изпълняват в срок и се очаква участъкът да е готов до средата на юли.

„Едновременно   с това ще започнем работа и по следващите участъци, за да използваме месеците юли и август, когато обичайно трафикът е по-малък. От събота започва работата в участъка на булеварда от бул. „Тодор Каблешков" до

бул. „Гоце Делчев". Извиня-вам се за неудобствата, които ще причиним, защото там движението е натоварено. То ще се премести във вече ремонтираното платно. Ще се работи интензивно".

В момента тече разширението на бул. „Тодор Каблешков" - един от стратегическите проекти за разширението на вътрешния ринг. Започнаха и работите по последния участък от бул. „Монтевидео", където беше изграден нов 4-лентов булевард. Ремонттече и по бул. „Искърско шосе", очаква се да стартира работа и по част от бул. „Асен Йорданов".