Назад

Възлови булеварди с ново осветление


21.04.2021 г., с. 6

Столичният общински съвет одобри проект за обновяване и рехабилитация на съществуващата система за осветление по основните пътни булеварди на София.

На предстоящото си заседание в четвъртък общинските съветници ще гласуват предложение кметът на София да издаде запис на заповед в полза на Министерството на енергетиката, така че да се обезпечи авансовото плащане по договор за безвъзмездна финансова помощ. Общата стойност на проекта възлиза на 1 050 703 лв., от които 757 405 лв. е безвъзмездната подкрепа по европейската програма „Е1ъзобновяема енергия, енергийна ефективност и енергийна сигурност“ и 293 298 лв. собствено финансиране.

След одобрение на общинския съвет ще бъде извършено авансово плащане в размер на 227 222 лв. Основните пътни артерии, по които ще бъде обновено осветлението, са: бул. „Цариградско шосе“, бул „Г.М. Димитров“ от 4-ти км до бул. „Симеоновско шосе“, по което също ще се модернизират осветителните тела до Южната дъга; алея „Яворов“, бул. „Ситняково“, бул. „Данаил Николаев“, бул. „Сливница“, бул. „Ботевградко шосе“ и Южната дъга - от кръгово „Арена -Младост“ до бул. „Цар Борис III“.