Назад

Ремонтират училища за 7 милиона лева: В проектите са заложени асансьори, нови покриви и подови настилки


24.03.2021 г., с. 9

 

В проектите са заложени асансьори, нови покриви и подови настилки

Ремонтират училища за 7 милиона лева

Пълна промяна ще има в 8. ОУ “Йосиф Ковачев”, 28. СУ “Алеко Константинов” и I. СУ “Пенчо Славейков”

Подходяща растителност в дворовете

 

Проект на Столична община за основен ремонт и реконструкция на три училища в София е одобрен за безвъзмездно финансиране по Оперативна програма “Региони в растеж”. Това съобщиха от екипа на столичния кмет Йорданка Фандъкова. Общата стойност на проекта е 7,1 млн. лв., от които безвъзмездното финансиране по ОПРР ще е 6,3 млн. лв. Ще бъдат ремонтирани и физкултурните зали.

Училищата, в които ще се извършат строително-монтажни дейности за енергийна ефективност, са 48. ОУ “Йосиф Ковачев” в район “Сердика”, 28. СУ “Алеко Константинов” в “Красна поляна” и I СУ “Пенчо Славейков” в “Оборище”.

В 48. ОУ се предвижда подмяна на електрическата инсталация, ремонт на покрива, ремонт на ВиК мрежа, изграждане на асансьор и на нова ограда на училището.

В 28. СУ се предвижда преструктуриране на част от помещенията, подмяна на вътрешна дограма, полагане на топлоизолация по фасадите и покрива на сградата, подмяна на подови настилки, изграждане на достъпна среда, подмяна на електрическа инсталация, изграждане на нова мълниезащитна инсталация и нова ограда на училището.

Основен ремонт на покрива ще се прави и на I. СУ. Освен това там се предвижда подмяна на вътрешноотоплителна инсталация, ремонт на ВиК мрежата, изграждане на асансьор, обновяване и облагородяване на двора на училището с подходяща растителност.